Med forskjellig topping. Ink. video av fremgangsmåten.
Jeg søkte på sprø havrekjeks, og fikk opp min egen oppskrift fra gamlebloggen.
Så da ble det den da, pimpet med forskjellig topping.
Disse havrekjeksene ble skikkelig sprø,
og var fremdeles sprø etter 4 dager i boks. (Ps. Har ikke testet dette med sjokoaldetopping)
Vil du se en video av hvor enkelt det er?
Og havrekjeks er veldig greit å ha klar i en boks,
om du skulle få besøk,
eller bare fikk veldig lyst på en havrekjeks med brunost på….??
For disse ble utrolig gode…
Også med topping.
Jeg er veldig fornøyd med at de fremdeles er sprø,
etter dagers opphold i boks. (har ikke testet om dette også gjelder med sjokoladetopping)
Det er nemlig ikke så kjekt med kjeks som smaker fantastisk nystekt,
men som, når du tar dem frem igjen dagen etter, er blitt myke.
Sprø havrekjeks
2,5 dl hvetemel
3/4 ts bakepulver
1/2 ts natron
200 g smør
2,5 dl sukker
0,6 dl brunt sukker
1 egg
1 ts vaniljeekstrakt (event vaniljesukker)
7,5 dl havregryn, små
Strøes med litt maldonsalt
Toppes etter ønske. Sjokolade, nonstop, peanøtter o.l.
Oppskriften gir 24 kjeks
Pisk mykt smør med begge sukkertypene. Ha i egget og vaniljeekstrakten.
Bland mel med natron og bakepulver,
og ha til sist i havregrynene.
Sett med ss på bakepapir, ha avstand, de flyter utover.
(9 på hver plate)
Strø på litt maldonsalt. Og ønsket topping
Størrelsen justerer du selv, men husk de flyter utover.
Stek på 180* i 13-16 minutter
Avkjøl på rist.
Oppbevares i tett boks.
#cookies #kjeks #havrekjeks #sjokolade #topping #nonstop #peanøtter #oppskrift #hjemmelaget #enkelt #raske