Sprø grissini. Brødpinner.

Tenkte servere brødpinner til suppe, eller som snacks på klubb i morgen.
Enkle å lage, gode å spise.

Og dekorativ på bordet.

Grissini.

500 g tipo 00 /pizzamel, finbakstmel, eller vanlig hvetemel.
20 g gjær, fersk
10 g salt
75 g mykt smør
3 dl lunkent vann

Garnityr: valmuefrø, sesamfrø, flaksalt, revet ost, pesto.

Ha alt utenom smøret i kjøkkenmaskin, kna deigen ca 10 minutter, ha i mykt smør i biter.
Dekk til og hev 30-60 min.
Trill TYNNE pølser. (Husk de hever)
Orker du ikke trille hele deigen så lag noen rundstykker av resten.

Trill inn ønsket garnityr.

Etterhev på bakepapirkledd plate. ca 15-20 minutter.

Stek på 200* ca 20 minutter

Avkjøl på rist. Oppbevares tørt i kakeboks e.l.
Kan fryses og krispes opp igjen i ovnen.

PS! Dersom brødpinnene ikke blir helt sprø, eller du dagen etter oppdager at de likevel ikke var helt sprø. Så legg de på rist, skru ovnen på 100* Sett inn brødpinnene og slå AV ovnen. Brett en gryteklut og legg den mellom ovnsdøren så den ikke går helt igjen. La pinnene stå, gjerne over natten. Og de blir tørr, sprø og fine.

#grissini #oppskrift #hjemmelaget #snaks #klubb #klubbmat #brødpinner #tilbehør

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.