Julemakroner med pepperkakeakarmell og appelsincurd.

Skikkelige julemakroner,
enda et aternativ til småkakene!

Makronene har pepperkakesmak i seg,
som gjør seg godt sammen med frisk appesin-og stjerneanis-Curd.

Noen av den fylte jeg med pepperkakekaramell….veldig godt det også…

Jeg lager makronene mine bittesmå,
petit….

Sammensetningen av smakene har jeg gjort selv.
Oppskriften kommer fra 2013 og min gamle blogg.

Jule-Makroner.

55 g eggehvite, romtemperert
2 ss sukker
100 g melis
50 g mandelmel
1/2 ts pepperkakekrydder

Pisk eggehviten til myke topper, ha i litt og litt sukker og pisk til fin marengs.
Sikt mandelmel og melis to ganger, fjern biter som er for store.
Ha i pepperkakekrydder. Vend inn melisblandingen i marengsen med en slikkepott.

Ha i en sprutepose med rund tupp,
eller bruk en plastpose og klipp lite hull i hjørnet.
Gjør klar to bakeplater med bakepapir,
tegn rundt en liten melke-kork fra q-meieriene,
eller en fra tine om du ønsker større makroner.
Sprut ut små topper, helst uten «tut»

Får du «tutter» som stikker opp,

Glatter du dem ned med en teskje med vann på.
Dunk platen hardt mot kjøkkenbenken, for å fjerne luftbobler,
og for at makronene skal sige litt utover.
La dem tørke mins 45 minutter
Stek dem på 160* ca 13-20 minutter, til de slipper bakepapiret.
(Ikke stek for lenge, makronene kan da sprekke på toppen og bli for tørre)
Avkjøl på rist.

AppelsinCurd

15 g smør
30 g sukker
1egg
1 eggeplomme
1/2 appelsin, saften og skallet (finrevet, kun det oransje)
Noen dråper sitron/lime, om smaken blir for blass
1 stjerneanis

Ha smør, sukker, stjerneanis og appelsinsaft /skall i en skål i vannbad.
Ikke la skålen være nedi vannet.
Rør til smøret og sukkeret er smeltet.
Ha i egg, rør til det tykner, ca 20 minutter.
Du behøver ikke røre hele tiden, men innimellom.

Når curden har tyknet godt, setter du den kjølig i kaldt vann for avkjøling.
Fjerne anisen. Rør innimellom.
Finn kalde makroner som passer hverandre i størrelse,
og fyll dem med krem.

Eller med karamell..

Karamellsaus med pepperkakesmak.

60 g brunt sukker
57 g smør
0,5 dl fløte (gjerne litt mindre)
noen dråper sitron
noen korn flaksalt
1/4 ts pepperkakekrydder.

Smelt sukker og smør til sukkeret smelter,
ta av varmen og ha i resterende ingredienser.
Avkjøl.

Denne kan bli litt bløt, må avkjøles godt og oppbevares i kjøleskap.
Her kan du og knipe inn litt på fløten, for tykkere konsistens.

Det er godt med smaken av jul!

#pepperkakekrydder #pepperkakesmak #makroner #appelsincurd #pepperkakekaramell #småkaker #alternative #oppskrift

4 hendelser på “Julemakroner med pepperkakeakarmell og appelsincurd.”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.