På tide å få brukt opp noen appelsiner?
Denne kaken er en super mulighet til det.
Veldig saftig og god.
Oppskriften kommer fra Tidningen hembakad/Fredriks Fika
Jeg har brukt en 20″ form. Her kan man doble oppskriften og bruke en 24-26″ form
Appelsinkake.
1 stor appelsin
1/2 dl lys sirup
Vask appelsinen godt og skjær den i tynne skiver, ca 1/2 cm
Varm opp sirup og appelsinskiver i en liten kasserolle med lokk,
kok ca 5-7 minutter til appelsinskivene mykner.
2 små egg
1,25 dl sukker
1/2 ts vaniljesukker
1/2 dl melk
25 g smeltet smør
1,75 dl hvetemel
1 ts bakepulver
Pisk sukker og egg godt sammen, bruk k-kroken.
Ha i smeltet smør som er blandet med melken.
Ha i hvetemel som er blandet med bakepulver.
Rør forsiktig sammen.
Legg bakepapir i formen, smør den med smør og strø med grilljermel/semulegryn
Legg de myke appelsinskivene rundt i formen.
Skivene som er ytterst på appelsinen kan få vel mye «hvitt» skall i seg,
unngå disse. Men la dem ligge med i laken, som du skal spare og ha til dynk.
Hell røren over.
Sett inn i forvarmet ovn, 175* og stek ca 30 minutter til du med en kakenål kjenner at kaken er stekt. La kaken avkjøle i formen 10 minutter.
Løsne rundt i kantene med en smørkniv og hvelve så kaken på et kakefat.
Fjern forsiktig bunn og bakepapir.
Dynk forsiktig med resten av laken,(Sirup og appelsin-saften i kasserollen)
litt og litt så det siger inn og gjør kaken skikkelig saftig.
#appelsin #kake #appelsinkake #oppskrift