Enkelt og veldig godt foccaciabrød

Foccaciabrød er en sikker vinner!

Og her får du en enkel, men veldig god variant!

Som kan brukes på klubb en dag,
og restene kan brukes til middag dagen etter.

Perfekt!

Et godt foccaciabrød løfter enhver middagsrett!

Enkel foccacia

7 dl vann
1 pk fersk gjær
1/2 dl olivenolje
2 ts honning/sirup/sukker
1-2 ts salt
14-15 dl hvetemel

Soltørkede tomater
gode oliven i biter (de med stein)
timian
basilikum

Ha lunkent vann og gjæren i bakebollen. Tilsett honning og ca 12 dl av hvetemelet.
La maskinen gå i minst 10 minutter, for å få gluten frem i deigen.
Tilsett salt og olje, og la maskinen gå noen minutter til.

Nå kan du tilsette tomater, oliven og urter, hvis du vil ha det i hele deigen.
Hvis du vil dele deigen, og bare ha garnityr i halve, venter du til deigen har hevet,
deler den så i to, og tilsetter garnityr før etterheving.

La deigen heve 1 time.

Tøm den i stor langpanne, på bakepapir.
La heve 20 minutter, tildekket. (bruk gjerne plastdekke, fukt med litt olje så det ikke kleber seg fast)

Stek på 200*, i 30-40 minutter.
Avkjøl på rist!

Og så er det bare å nyte…..

#foccacia #enkelt #oppskrift #godt #best

Please follow and like us:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.