Langtidshevet foccaciabrød, saftig og smaksrikt! (+ Kjapp og enkel aioli)

Det mangler noe vesentlig i min nye blogg!
Foccaciabrød!

Her får du en variant, fra Jordbærpikene

Foccaciabrød og aioli…..vidunderlig å ha med på korgfest.

Og dette foccaciabrødet er det samme som jeg lager hos Jordbærpikene.
Godt brød som hever over tid!

salt og godt brød med mye olje.
Her har jeg brukt litt soltørkede tomater i tillegg,
dette kan sløyfes.

Oppskriften er altså fra Jordbærpikene

Foccaciabrød hevet over tid.

1 l kaldt vann
ca 1,450 kg hvetemel (spar gjerne litt mel for ikke få for tørr deig, spe i til slutt)
1 liten ts tørrgjær
55 g salt (et ganske salt brød dette)

Olje og salt til topping

Ha kaldt vann og mel i bakebollen. Bland sammen.
La stå 30 minutter. Nå lages en autolyse, noe som får gluten til å komme godt frem.

Ha i  tørrgjær og salt.
La maskinen kna deigen rolig 15 minutter.
Kjør så opp tempo til deigen slipper bollen.

Spe med litt mel om deigen ikke vil slippe.

Ha i en tett boks, (eller flere) og sett kjølig over natten, gjerne opp til flere dager.

Legg i form med godt med olje i bunnen, langpanne,  gjerne om morgenen, la stå i romtemperatur med plast over.
Strø over rosmarin.

Når brødet har lagt seg utover i formen, hever seg og bobler litt, strør du på salt.

Stek på 190* ca 30 minutter eller mer.
Avkjøl på rist,

Aiolien er «jukseaioli» som er kjapp å lage

Chiliaioli

1 pose majones
1 fedd hvitløk
1 ts sitronsaft
1 ts dijonsennep
1/2 ts salt (kan utelates)
1-2 ts chilisaus

Ha majones, sennep, sitron og raspet hvitløk i en skål.
Garlic card gjør raspingen enklest.

Ha i 1-2 ts chilisaus
Sett i kjøleskap minst 20 minutter for å få frem smakene.
Kan brukes til nesten alt!

Godt hele året!

#foccaciabrød #ailoi #oppskrift

Please follow and like us:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *