Hjemmelaget aioli / chiliaioli

Hjemmelaget aioli er så enkelt, og så godt!
Men jeg anbefaler deg å ha lage den i foodprocessor,
for det er den som gjør det så enkelt 🙂
I hvert fall for meg.
14570252_10154064641962939_7321704402320351849_n

Aioli.
2 egg
1 liten/1/2 kinesisk hvitløk
1 ss sennep (gjerne sterk type)
1/2 ts eddik (kan sløyfes)
ca 8-10 dl solsikkeolje
salt (1,5 ts) Pepper (1/2 ts)
Saft av sitron (smak til)
Sukker/akasiehonning ca 1/2 ss (smak til)

Ha egg, revet hvitløk og sennep i en foodprocessor.
La gå noen runder på full fart, spe med olje, litt og litt, først solsikke.
Maskinen går altså hele tiden under speing.
Husk at egg må tempereres så de har samme temperatur som oljen!
Etter at all solsikkeoljen er i skal du ha fått en tykk konsistens.

(Har du her bare en suppe i blenderen har den skilt seg.
Da heller du dette i et litermål og starter på nytt med to egg, hvitløk etc.
Etter å ha spedd litt med olje kan du spe med den skilte blandingen og litt ekstra olje. Du får da veldig mye aioli, men den holder seg godt i kjøleskap.)

Spe så med olivenoljen
(kan også bare bruke solsikkeolje)
og smak til slutt til med salt, pepper, sitron og sukker.
(sukker er viktig for smaken)

8-10 dl olje, 1-2 dl kan være olivenolje.
Jeg foretrekker kun solsikke, eller også raps som jeg bruker nå for tiden.
Men dette er en smaksak.
Se an konsistensen,
blir den veldig tykk kan du tilsette litt og litt vann for tynnere konsistens.

Denne aioli kan iblandes noen ts shirachi-saus, og du har da chiliaioli!

Voila! Enkelt og såååå godt!

#aioli #chiliaioli #oppskrift #hjemmelaget

 

3 hendelser på “Hjemmelaget aioli / chiliaioli”

  1. Torill Saltkjel Eldevik

    Hei vil prøve meg på denne chili aiolien. Har prøvd å lage aioli før men den var ikkje så god. Kor mykje olivenolje bruker du? Står bare solsikkeolje i oppskriften. Går det greit å halvere oppskrift?
    Så vil eg bare seie at det er fantastisk kjekt å følge bloggen din ? keep up the good work ??

    1. Hei. Og takk for det ? Jeg har gått over til å bare bruke solsikkeolje, men ha gjerne i litt olivenolje på slutten. Har og brukt bare rapsolje. Se an på hvor tykk du ønsker den. Du kan halvere, men jeg har opplevd at den er vanskeligere å få til da, at den kan skille seg. ?Hvis det skjer, så start på nytt, men bruk det som er skilt til å ha i i en tynn stråle, etter den har tyknet med olje først. Håper du ble litt klokere av dette ??

    2. Nå har jeg vært inne på oppskriften og forklart litt bedre. Skjønte hva du mente, det var litt dårlig forklart. Fikset det nå, så takk for kommentar 😀 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.