Notice: WP_Block_Type_Registry::register ble kalt feil. Navn på blokktyper må inneholde et navneromprefiks. Eksempel: min-utvidelse/min-egendefinerte-blokk-type Vennligst se Feilsøking i WordPress for mer informasjon. (Denne meldingen ble lagt i versjon 5.0.0.) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5315 Sprøstekte bagetter. | MinMatgaleVerden

Sprøstekte bagetter.

Det er lørdag.
Og selv om jeg er i Oslo og ikke kan bake.
Så skal du få en lekker oppskrift på bagetter.

Hvem ønsker ikke å kunne lage en ekte fransk baguette??
Og dette er vel det nærmeste jeg har vært…

Deilige, sprø bagetter.

Som smaker nydelig til helgekosen.

Franske bagetter.

3,3 dl vann lunkent vann 37* (ikke varmere!)
20 g gjær, fersk
1 ss sukker
1 ts salt
500 g hvetemel

Stekes på 250* ca 10 minutter (eller litt mer)


Ha gjæren i bakebollen og kna sukkeret inn i gjæren, la den stå til den smelter litt.
Legg i resten av ingrediensene,

La maskinen jobbe med deigen ca 10 minutter til den slipper kantene
(tilsett event LITT mer mel)

Hev deigen under et vått, oppvridd, varmt, kjøkkenhåndkle ca 20 minutter

Kna deigen, og del den i fire små boller. Vri opp et varmt håndkle,
legg over og sett til heving 20 minutter.

Bollene skal heve seg godt opp.

Trill en pølse av bollen, klem den flat, brett inn sidene og kna skjøtene sammen med knokene.
Brett inn sidene mot midten, snu den på hode og trill pølser.

Legg de 4 pølsene på bakepapir, ha gjerne en liten flik bakepapir mellom baguettene,
for at de ikke skal feste seg i hverandre. (Eller bruk bagett-brett om du har det)

Etterhev under varmt, oppvridd håndkle, ca 20-30 minutter.
Skjær så snitt i baguettene,
sprut på vann, strø litt mel over og sett dem inn i varm ovn 250*
!!Med en ildfast form, med kokende vann, i bunnen av ovnen!!. (sett inn før baguettene)
Sprut gjerne litt vann inn i ovnen når du setter dem inn også.

I oppskriften skulle baguettene steke 7-10 minutter,
og man skulle senke temp. til 210* når man hadde satt dem inn,
mine stekte derimot ikke nok på den tiden,
så her vil jeg anbefale 250* til baguettene er godt brune og sprø.
Dette avhenger nok på hvilken ovn man har.
Gjerne enda litt brunere enn mine.
Avkjøl på rist, UTEN dekke!

Sprøstekte bagetter kan brukes til så uendelig mye.
Her som lekker formiddagsmat,
to dager etter delte jeg dem i tynne lange lengder,
la på tomatsaus, skinke og ost, og stekte landganger!
Godt!!
En god oppskrift som jeg gjerne bruker igjen!

#bagetter #baguette #oppskrift #hjemmelaget #fransk #sprø

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.