Grytebrød. Saftig og godt. Laget på samme dag.

Dette grytebrødet skal ikke heve over natten.
Men får en utrolig saftig konsistens, og sprø skorpe av å steke i en gryte.

Jeg har brukt min avlange kylling-gryte.
Bruk det du har, men husk den må være ganske stor.
Hvis ikke bør du halvere oppskriften.

Grytebrød.

8 dl lunkent vann
1 pk fersk gjær
1 ss flytende honning/sirup
ca 15-16 dl hvetemel
2 dl havregryn
2 dl grovt rugmel
1 dl sesamfrø
2 ts salt

Ha alt utenom salt i bakebollen og la deigen knas ca 15 minutter.
Ha salt i til slutt. (Skal visst forringe gluten-veksten, salt og fett)

Hev tildekket i 1 time.

Sett din ildfaste form inn i ovnen og slå på,
230* (har du leirform må den vannes på forhånd)

Kna deigen litt og form til et brød som du legger  oppi et bakehåndkle strødd med hvetemel og rugmel. Legg litt plast over og pakk forsiktig inn sidene så det blir lunt og godt.

Etterhev ca 30 minutter.

Ta ut den varme formen.
Drypp noen dråper olje i bunnen (kan sløyfes)
Og hvelve brødet forsiktig i. Skjær et par snitt i overflaten.

Stek med lokk 30 minutter.
Ta av lokket, senk varmen til 180* og stek videre 10-15 minutter.
Hvelve brødet forsiktig på rist og avkjøl.

#brød #grytebrød #hjemmebakt #oppskrift

Please follow and like us:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.