Rullekake med sitronkrem fra Husmorskolens kokebok

Jeg tenkte litt på at når jeg nå er så sur om dagen,
«En sånn jævla dag
kunne det muligens hjelpe med en syrlig rullekake med sitron.

For surt og surt, blir som kjent søtt,
og spiser du denne blir du garantert i godt humør!

Og hvor finner man gode rullekakeoppskrifter?

Husmorskolens kokebok!

(Jeg har sakset denne oppskriften fra min gamle blogg, anno 2016)

Jeg fant frem kokeboken fra Husmorskolen og satte i gang.
Tok ikke lang tid før rullekaken var et faktum,
med syrligsøt sitronkrem inni.

Rullekake.

Nå har rullekaken bodd i kjøleskapet i fire dager,
og den er faktisk utrolig god fremdeles!

Ps! Hvis du lurer på hvorfor jeg fremdeles har rullekake igjen,
så kan jeg betro deg at det kun er jeg som spiser av den,
og snart har jeg spist en hel rullekake helt alene!!

Rullekake

3 egg
90 g sukker (1 dl)
100 g hvetemel (1,5 dl)

Pisk egg og ukker til stiv eggedosis,
bruk maskin, pisk godt!
Vend forsiktig inn siktet hvetemel med en god slikkepott.
Hell i bakepapirkledd langpanne og bre forsiktig utover.
Stek på 225 g ca 6-8 minutter.

Legg et kjøkkenhåndkle på benken, et bakepapir oppå,
strø bakepapiret med sukker. Hvelv kaken opp ned på bakepapiret og legg langpannen over som et hus.
La rullekaken avkjøle inni langpannehuset.

Sitronkrem
Saft og skall av 1 sitron (finrevet kun det gule av skallet)
1,5 dl vann (Knapt)
135 g sukker
2 eggeplommer
1 liten ss potetmel
(30 g mykt smør)

Bland alt sammen kaldt (ikke smøret!) og kok forsiktig opp under omrøring til kremen tykner.
Avkjøl litt mens du rører, rør så inn 30 g mykt smør i biter. Avkjøl helt, gjerne i vannbad.

Smør den såvidt avkjølte rullekaken med sitronkremen,
rull den forsiktig sammen, (fra langsiden) pass på at mesteparten av fyllet ligger der du starter å rulle,
Og siste stripen er uten fyll,
det vil «tyte» litt ut etterhvert som du ruller.

Oppbevares kjølig i plast.

#rullekake #oppskrift #hjemmelaget #kake #sitron

Please follow and like us:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.