Firelags Sjokoladekake! Saftig, mektig og holdbar.

Sjokoladekake

Mmmmm, fister det??
Dette er en heftig kake som holder seg godt,
med olje og rømme i deigen blir det saftig og god!

Og vil du pynte den med en fotballlogo eller noe annet,
finner du oppskrift på kakepynt her
Sjokoladekake!

. 400 g hvetemel
250 g lyst brunt sukker (Har du ikke kan du blande lyst og brunt sukker)
100g lyst muscovadosukker (eller 350g lyst brunt sukker)
50 g kakao pulver
2 ts bakepulver
1 ts natron
1/2 ts salt
3 egg
1,5 dl rømme
1 ss vaniljeekstrakt ( bakebutikker eller utlandet, event bruk v.sukker)
175 g usaltet smør, smeltet og avkjølt (Bruker ofte vanlig saltet smør jeg)
1 1/4 dl maisolje
3 dl kaldt vann

Tips: jeg brukte rapsolje denne gang
Hvis jeg ikke har lysebrunt rørsukker blander jeg litt brunt sukker og tar resten hvitt,
så klart ikke helt det samme, men smaker vi forskjell??
Bruker stort sett vanlig Tine smør, hvis jeg ikke har kjøpt inn usaltet.

Glasur:

175 g mørk kokesjokolade
250 g usaltet smør, mykt
275 g melis, siktet
1 ss vaniljeekstrakt
(jeg blander lys og mørk sjokolade)

Sett stekeovnen på 180* og smør 2 ca 20 cm springformer og kle dem med bakepapir.
(jeg bruker to 22* former!)
  
Bland mel,sukker,kakao,bakep,natron og salt i en stor bolle
Pisk egg, rømme og vaniljeekstrakt godt i en mugge e.l.
  
Kjør sammen maisolje og smør i kjøkkenmaskin til de akkurat er blandet, pisk så inn vannet.
Tilsett det tørre, bland rolig
  
I med eggeblandingen bland godt.
  

  
Hell røren i de smurte formene
  
Stek kakene 50-55 min, til kakepinnen er uten deig.
Avkjøl i formen 15 min, hvelv dem så ut og avkjøl helt.

Mine kaker sprekker lett oppå, vær forsiktig når du tar de utav fromen og legger til avkjøling,
Men når du skjærer de opp og monterer forsvinner alle spor etter sprekker!!
  
Glasur:
Smelt sjokoladen i microen eller i vannbad.
Rør smøret mykt og kremet, SIKT i melis og bland tilslutt forsiktig i smeltet sjokolade og vanilje.
  

  
Og nyt lukten og fargene som blander seg sammen….
  
Mmmmmm, pass på å smake!!

Del kakene i 2 lag, legg glasur mellom og på toppen.

Bruk gjerne bunnen på kakeformen til å frakte bunnene på plass.

Jeg bruker en underside som topp, det gir en mye finere overflate!

Pynt kaken, gjerne etter den har avkjølt i kjøleskap.

Og «digg in»

Denne kaken laget jeg til en fotballtur for en del år tilbake.
Perfekt kake å lage i helgen, for denne er mektig og varer lenge.

#sjokoladekake #firelags #oppskrift

Please follow and like us:

2 hendelser på “Firelags Sjokoladekake! Saftig, mektig og holdbar.”

  1. setter stjerne på denne også jeg :=) trenger en enkel og holdbar kake som jeg kan frakte i bobil til vikingbryllupet :=) det duger ikke med bløtkake da

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.