Små makroner med sjokolade og gul eggekrem. Nydelige.

Hadde det ikke vært fint å starte uken med disse:

Anno 2013

Makroner er som kjærligheten….elsk eller hat….

Og denne gangen ble det elsk…

De peneste og beste makronene jag har bakt!

Med en helt ny type fyll…..
En kombinasjon jeg tenkte ut selv.

Gøy å ta med på jobb…..og få skryt..over både smak og utseende.

Så akkurat for tiden, så ELSKER jeg makroner!

Makroner:

55 g eggehvite, romtemperert
noen saltkorn
2 ss sukker
100 g melis
50 g mandlemel
Litt gult fargepulver/gelefarge (kan sløyfes)

Gjør klar to bakeplater med bakepapir,
tegn rundt en melkekork fra Tine, det blir ca 1,5 brett makroner

Pisk eggehvitene og saltet til myke topper,
ha i sukker litt og litt, og pisk til glatt marengs.
Sikt mandelmel og melis to ganger. Fjern store biter.Bland i fargepulver
(bruker du gelefarge tilsetter du det i marengsen når den er nesten klar)

Vend dette inn i marengsen med store tak og en slikkepott.
Vend godt inn, men ikke mer enn 50 tak.
Ha i sprutepose med rund tupp, (eller plastpose du klipper et lite hjørne av)
Sprut ut tupper på bakepapiret, litt mindre enn korkene.
Dunk bakebrettet hardt mot et egent underlag,
for å få makronene til å sige litt ut, og for å fjerne event luftbobler.
Sett til tørk, 45-60 minutter
Stek på 160* ca 12-18 minutter,
sjekk ofte, når makronene akkurat løsner fra bakepapiret, er de klar.
Jeg stekte mine på varmluft, de som sto nederst ble først ferdig.

Avkjøl på rist.

Sjokoladeganache

30 g mørk sjokolade
15 g fløte

(kan bli litt lite, ta gjerne 40 g sjokoalde og 20 g fløte)

Varm opp fløten, ha i hakket sjokolade, vent til den har smeltet litt,
rør til du har en glatt krem. Vent til ganachen akkurat er fin å smøre på makronene.
(Kan event varmes opp igjen i et svakt vannbad, hvis den blir for hard.)

Smør et tynt lag ganache på ene makronen.

Eggekrem.

2 eggeplommer,
0,2 dl fløte
1/2 ts vaniljeekstrakt
2 ss sukker
50-75 g smør, mykt
Noen dråper lime/sitron(smak til, kan sløyfes)

Pisk sammen eggeplommer, fløte, sukker og vaniljeekstrakt,
Ha i en liten panne, varm opp på svak varme til kremen tykner.
Den skal IKKE koke.

Når den tyknede kremen har avkjølt litt, rører du i mykt smør, bit for bit….

Avkjøl helt!

Smør eggekrem på den andre makronen, og før dem sammen…
Husk å finne makroner som passer til hverandre, hvis ikke alle blir perfekte da….

Oppbevares i kjøleskap.
Og serveres kalde.

Blir de servert for varme, vil den gule kremen tyte ut når man tygger i dem.

Makronene skal være sprø utenpå og litt seige inni.
Fremdeles nydelige etter 3 dager i kjøleskap……lykke…

Godt!!

#makroner #oppskrift #godt #små #sjokolade #guleggekrem

Please follow and like us:

2 hendelser på “Små makroner med sjokolade og gul eggekrem. Nydelige.”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.