Perfekt å bake en søndag,
når du ser at brødboksen er tom for mandagens matpakker.
Her kan du selvsagt bytte ut 1/3 av hvetemelet med en grovere type.
Horn
1 pk fersk gjær
5 dl melk
100 g mykt smør
1 ts sukker
1,5 ts salt
ca 14 dl hvetemel
Ost, revet god lagret ost med smak, Jarlsberg e.l.
Skinke, skåret i strimler
Grillkrydder og sot til topping.
Jeg laget også noen med:
Tomatpesto og manchego-ost.
Ha alt i bakebollen, la deigen eltes ca 10-15 minutter.
La heve tildekket ca 1 time
Del deigen i to, kjevle en sirkel, bruk pizzahjul og del i 8 biter
Fyll med ønsket type fyll.
Etterheve ca 30-40 minutter på bakepapirkledd plate, tildekket.
Sprut med litt vann,
strø på ost og dryss over grillkrydder/oregano eller annet ønskelig krydder
Stek på 220* ca 15-20 minutter (10 min for små horn, følg med)
Nydelig!
#horn #ostehorn #oppskrift