Jeg jobbet forrige helg,
noe som gjør at jeg stadig er en dag foran dere andre.
Derfor tenkte jeg det var perfekt å poste lørdagsloffen i dag,
og så kom jeg på det bare var torsdag.
Men vel, dere får den likevel,
så har du god tid til å forberede bakst av en vidunderlig, diger
lørdagsloff! (Husk her starter du kvelden før)
Denne er vel et avkom etter den tiden på Jordbærpikene når jeg bakte fem digre loff om gangen,
som vi brukte til de berømte ostesmørbrødene der.
Hva med å lage en gedigen lørdagsloff??
En som holder hele lørdagen, og langt ut i søndagen og??
En med litt mer smak og substans enn dem du får kjøpt på butikken??
Det er godt med loff til helgen, og her har du så det holder!
Passer jo perfekt til å lage ostesmørbrød av og, sånn som de har hos Jordbærpikene….
Godt mulig denne ble til i min lengsel etter bakeriet mitt på jobb…..og på mandag skal jeg tilbake på jobb,
nok ferie nå!
For å lage denne herligheten her starter du i kveld.
En ørliten hevedeig som du rører raskt sammen for hånd, gir den ekstra smaken!
Så kan du i morgen formiddag bake deg en gedigen lørdasgsloff, og bli helten i huset!
En gedigen lørdagsloff.
Hevedeig, lages kvelden før.
100 g hvetemel
1 dl kaldt vann
1 liten klump fersk gjær, på størrelse med en ert.
Rør sammen for hånd, pass på at gjæren løser seg opp. Dekk med plast og la stå på kjøkkenbenken over natten.
1,1 kg hvetemel
20 g fersk gjær
20 g salt
4 ss olje
7 dl lunkent vann
Rør sammen hevedeigen, melet, salt olje og 6 dl av vannet.
Kjør rolig sammen på lav hastighet, øk hastigheten og ha i litt og litt av vannet til alt er i,
la maskinen kna deigen 10-15 minutter til den såvidt slipper bollen og virker glansfull og fin.
Sett til modning ca 1,5 time
Ta deigen ut på bakebordet, form til en kule, bruk mel om nødvendig. La hvile ca 20 min.
Legg deigen opp ned og brett inn kantene, rull den så stramt sammen og legg på bakepapirkledd plate med skjøten ned.
Prøv å få den så stram som mulig.
Dekk forsiktig med litt plast, la etterheve til nesten dobbel størrelse.
Jeg hevet min i vel 1 time.
Sprut brødet med vann /pensle forsiktig med vann
Skjær tre snitt i brødet med en skarp kniv.
Sett brødet inn i forvarmet ovn på 250*
La det steke ca 10 minutter, skru så ned til 200* og stek videre 30 min.
40 min totalt. midt i ovnen.
Før brødet settes inn, setter jeg en liten ildfast form med litt vann nederst i ovnen, for å få damp og bedre skorpe på brødet.
Blir brødet for godt stekt oppå, legg over et bakepapir siste del av steketiden.
Brødet mitt var ikke i behov av dette, men det er lurt å følge litt med.
Avkjøl på rist.
Og da…da er det helg…helg med hjemmebakt lørdagsloff.
#brød #loff #lørdag #oppskrift #hjemmelaget #hjemmebakt
Ser nydelig ut..og deilgen ser ut til å være perfekt å jobbe med :)) Så video med filter i forrige innlegg..bildet var bra det ja.. :)) Stilig med solbrillene var du også 🙂 Klem <3
Takk 🙂 Fint med filter, hehe. Ja et godt brød dette 🙂 klem<3
Deigen ja.. hehe..
ja denne er nok god,du skal ikke se bortifra att jeg prøver en dag,men det får bli etter ferien