Notice: WP_Block_Type_Registry::register ble kalt feil. Navn på blokktyper må inneholde et navneromprefiks. Eksempel: min-utvidelse/min-egendefinerte-blokk-type Vennligst se Feilsøking i WordPress for mer informasjon. (Denne meldingen ble lagt i versjon 5.0.0.) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5315 Kake med rips. | MinMatgaleVerden

Kake med rips.

Syrligsøt ripskake!

En helt annerledes ripskake,
Ripskake fra Slovakia.

En kake med gjærdeig i bunn,
syrlig rips i midten,
og søt marengs på toppen…..

En annerledes kake, hvor smakene møter hverandre i munnen,
hvor du blir sittende og smake…føle,
og kjenne at den ikke så veldig søte gjærdeigen får møte den søte marengs….og pirres av den syrlige rips….
Med lunken vaniljesaus til her tror jeg vi snakker altså.
Og i følge min mor og far,
som ble de «stolte» eiere av mesteparten av denne kaken,
så «trengte den litt vaniljesaus»

Ripskake fra Slovakia.

60 g smør
0,75 dl melk
25 g gjær
2 eggeplommer
1/2 ss sukker (ta gjerne 1 ss…)
140 g hvetemel

150 g rips

2 eggehviter
125 g sukker

Oppskriften er halvert, jeg brukte en form på 20×20 cm (bruk gjerne litt større)
Stekes på 180* i ca 30 minutter


Smelt smør og bland det i melk til en lunken blanding. ha i gjær og løs opp.
Legg i resten av ingrediensene og bland godt sammen.
Ha den klissete deigen i form med bakepapir, trykk den forsiktig utover  ved hjelp
av slikkepott dyppet i hvetemel. Dekk til og sett til heving ca 40 minutter

Mens deigen hever rensker du rips og pisker marengs av eggehviter og sukker.
Ferdig hevet deig.

Dekk med rensket rips

Og til sist spruter du over marengsen, eller smører  utover med slikkepott.
Stek på 180* ca 30 minutter

Avkjøl litt i formen, før du forsiktig får den over på rist og forsiktig fjerner bakapapiret.

Server kaken med vaniljesaus

Og kos deg med en helt annerledes kake!

#kake #rips #ripskake #oppskrift #ripsbær #syrlig #søt #god #brukerips

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.