Notice: WP_Block_Type_Registry::register ble kalt feil. Navn på blokktyper må inneholde et navneromprefiks. Eksempel: min-utvidelse/min-egendefinerte-blokk-type Vennligst se Feilsøking i WordPress for mer informasjon. (Denne meldingen ble lagt i versjon 5.0.0.) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5315 Potetkaker | MinMatgaleVerden

Potetkaker.

Potetkaker, gode minner fra barndommen.

Jeg husker godt at min mor laget potetkaker.
Og jeg husker og at hun kunne steke dem direkte på platen!

Du husker komfyrene med opphøyet plater.
De både stekte vi potetkaker på,
og brukte som «brødrister»

Hvem skulle ha noe så nymotens som en brødrister,
når vi kunne steke skivene på komfyrplaten!

Gode gamle dager!

Men potetkaker er fremdeles like godt!
Det er synd om disse skal forsvinne helt.

I dag skal jeg smøre med og ta med på sykehjemmet til min far,
så får vi se om det bringe tilbake gamle minner!
Og tre-asjetten de ligger på, har min far laget.

Oppskriften, som jeg kikket på i husmor-kokeboken min.
(Den vi brukte på husmorskolen)

Potetkaker

1 kg poteter, kokte
1 ts salt
CA 3 dl hvetemel/eller annet mel

Mos potetene med saltet for å få en seig masse.
Jobb inn hvetemel, så lite som mulig, ellers blir de veldig tørre.

Kjevle ut på godt melet bord, og stek dem på tørr stekepanne på begge sider.
La dem ligge tildekket i et klede så de holder seg myke og gode.

Smør med smør og sukker.
Eller sirup, for virkelig å bli nostalgisk!

Se hvordan jeg lager dem her.

Potetlefser – IGTV

Tips! Bruk lunkne poteter. Har du kalde fra noen dager før, som jeg hadde (se film) så gi dem et oppkok, så blir det lettere å mose og få en seig masse.

#poteter #potetkake #oppskrift #gamledager #nostalgi #hjemmelaget

2 hendelser på “Potetkaker.”

  1. jeg elsker potetkaker,ja vi hadde dem ikke i min barndom,men jeg har lært å bli glad i dem i voksen alder,min mann derimot husker fra sin barndom att hans bestemor som bodde i etasjen vi nå bor i lagde dem titt og ofte :=) ja han vil att jeg skal lage ,han har kjøpt en takke til meg :=) så en dag skal jeg lage,må bare ha gode poteter først

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.