Sitronmuffins med kremost.

Eller som de ville sagt det «over there»

Lemon cupcakes with creamcheese frosting.

Og er dette muffins eller cupcakes?

Det får du vurdere selv,
de er i hvert fall veldig gode,
og sakset fra min gamle blogg i 2011
Engelsk eller norsk,
Denne ble riktig frisk og god….

Sitron muffins

3 dl mel
1 ts bakepulver
1/4 ts salt
1,5 dl kulturmelk
2 eggehviter
1,5 dl sukker
skall av 1 sitron
50 g smør
1/2 ts vaniljeekstrakt (eller pulver om du ikke har)

Frosting.

100g kremost, philadelphia
50 g mykt smør
1 ts vaniljekekstrakt
ca 450 g melis
saften av 1/2 sitron
(juster melismengden etter tykkelsen på frostingen)


Rasp av kun det gule på sitronen, og rør/gni det inn i sukkeret.
Ha så mykt smør i og rør dette godt sammen til det blir hvitt og porøst.
Ha i vaniljeekstrakten og rør den inn.

Bland alt det tørre, og visp sammen eggehviter og kulturmelk i en bolle.
Ha i 1/3 av melblandingen, rør, halvparten av melkeblandingen, rør,
1/3 av melblandingen, rør, resten av melkeblandingen, rør,
og til sist resten av melblandingen. Vær forsiktig, ikke full fart på maskinen!

Du har nå en småtjukk kremet deig, som du skjeer i smurte muffinsformer.
Sett muffinsformene i et brett, eller bruk stive muffinsformer,
(pensle/spray de med litt smør/fett)

Stekes på 180* 18-22 minutter.

La de avkjøle på rist og lag så frosting.
Rør ost og smør mykt ,
Ha i melis og kjør det godt sammen i maskinen,
ha så i juice og vanilje og la maskinen kjøre det skikkelig godt,
til du får en skikkelig luftig og flott frosting.
Juster med melis.

Ha i krempose og pynt!

Akkurat sånn som du vil!

Friske og gode!

Og en lekker munnfull….

#muffins #sitron #kremost #friske #gode #oppskrift

Please follow and like us:

3 hendelser på “Sitronmuffins med kremost.”

  1. Jeg trodde først det var en sitrontert/sitronpai, det har jeg spist i da. 🙂 Sånn med marengs 🙂 Nam. Men dette ser jo godt ut også altså :-)Ingenting slår derimot din Sjokopak med ganasch

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.