Notice: WP_Block_Type_Registry::register ble kalt feil. Navn på blokktyper må inneholde et navneromprefiks. Eksempel: min-utvidelse/min-egendefinerte-blokk-type Vennligst se Feilsøking i WordPress for mer informasjon. (Denne meldingen ble lagt i versjon 5.0.0.) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5315 Kan du se serier en hel dag? | MinMatgaleVerden

Kan du se serier en hel dag?

Uten å være syk?
Uten å føle du kaster bort livet?

Og gjør du egentlig det??
Hvem sier at dette er å kaste bort livet?

 

Serier VS sosialt samvær.

Når du er 27 år,
har du levd ca  10.000 dager.

Dette hørte jeg på en podcast i går.
«Forni & Hamilton» en podd om livet.

De snakket også om de dagene da man ikke gjør noe.

Du vet de dagene hvor man har fri,
og bestemmer seg for å ikke gjøre noe,
bare ligge på sofa og se serier hele dagen.

Er det bra med sånne dager??

Har vi behov for sånne dager?

Eller vil vi angre på sånne dager?
Tenke at vi burde brukt fridagen til noe sosialt,
at vi burde tilbrakt den sammen med gode venner,
besøkt våre foreldre,
pleiet omgang med familien.

Litt av hvert og en gylden middelvei er kanskje svaret.

Jeg har det ofte sånn at jeg først må gjøre noe fornuftig,
SÅ kan jeg legge meg på sofa og nyte resten av dagen uten dårlig samvittighet.

Ellers plages jeg nok av den,
samvittigheten.

Jeg kommer fra et hjem hvor ting ble gjort hele dagen.
Der var det ingen som slo på tv`en før på kvelden.

Og når nå min mor sier at hun har sittet og sett Miss Marple midt på dagen,
så er det fordi hun er forkjølet og litt syk hun gjør det.
Ikke til vanlig.

Så jeg må altså først gjøre noe litt fornuftig,
før jeg kan dykke inn i serier.

Men å se serier en hel dag kan jeg ikke.
Da må jeg være litt syk.

Og når jeg begynner å tenke på personene i seriene på jobben,
som om de var virkelige og mine virkelige venner.

Da er det på tide å gjøre litt mer ut av livet.

Jeg hørte og på en podd,
at de som ser mest på serier,
er også mest plaget med depresjoner.

Så hver dag er antagelig ikke særlig sunt.

Hva tenker du,
kan du bruke en helt dag på bare å se serier?

#livet #serier

 

8 hendelser på “Kan du se serier en hel dag?”

 1. Jepp, vi gjør det sammen vi, så er vi litt «sosiale» i tillegg, jeg og hr Frodith. Jeg synes det er deilig jeg, og ikke bortkastet. Når jeg koser meg, så er det vel verdt det da 🙂 Mitt liv, null dårlig samvittighet!

 2. Har fortsatt ALDRI på tv’n når jeg er aleine hjemme jeg. Selv om det stort sett er hele dagen – hele uka. Men gjør ikke så mye fornuftig alltid heller. For jeg er syk. Nesten hele tiden.

  Kom også fra en ekstremt arbeidsom og fornuftig familie. Tok det med meg videre. Og nå som jeg ikke orker så mye lengre, så sliter jeg alvorlig med å finne på noe å fylle dagene med. Det burde jo helst være fornuftig. Og hvile på sofaen er ikke i den kategorien…

  1. Vanskelig det der.Når det ligger sånn i ryggmargen fra barndommen. Men verden forandrer seg jo. Og man kan jo faktisk lære noe fra en serie og, som gjør det til LITT fornuftig 🙂

 3. veldig mye rare statistikker
  Men eg tenker som så at er du ufør
  deprimert
  har angst eller andre diagnoser eller sykdommer som gjør at du kanskje ikkje er så mye med andre. I jobb/skole/sosial sammenheng så ser man kanskje mer på serier, er de som oftere logger seg på media og eller er mest på datingsider uten å egentlig gjøre noe med det….det er helt logisk, de har mest tid alene fordi de ofte kanskje ikkje jobber, har mye sosialt liv osv……men å si at de som ser på mye serier er mer deprimerte er neppe hele sannheten,men mer at de som er deprimert ikkje alltid har så mye annet å gjøre? Eller får seg til å gjøre så mye annet?
  Eg ser mye serier, når eg vil, dag/kveld /natt , eg har aldri vært deprimert et sekund og eg jobber og driver med andre ting også, så eg avliver den myten ;D <3

  1. Hører mye podcast vettu, og da får jeg med meg rare statistikker 🙂 Ungdommer ser jo og mye serier, men jeg tror ikke de er deprimerte av den grunn. Og er man syk Skal man jo se serier, det gjør jo jeg når jeg er syk i hvert fall 🙂 Helt greit at du avliver den myten. 😀 <3

 4. Jada, det er fullt mulig,, meeeen ikke for ofte. og slett ikke alene ! Men bortkastet tid?, hva er det ?,, man har nå fått den tida man har til disposisjon og bestemmer over en så liten del av den (frem til man blir pensjonist som jeg …. 😛 ) , at det skulle bare mangle at man ikke skulle kunne prioritere det 😀 Good luck 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.