Polarbrød med havregryn og gulrot.

Myke deilige polarbrød,
perfekt til frokost, matpakke, lunsj….

Supre å ha i frys, puttes rett i brødrister,
eller smør dem frosne, pakk dem inn og nyt helt fersk lunsj!

Polarbrød med gulrot og havre.

5 dl melk, h-melk/lettmelk
75 g smør
3 dl store havregryn
25 g gjær
2 ts salt
1 ss honning
3,5 dl finrevet gulrot
ca 11 dl hvetemel

Kok opp 2 dl av melken sammen med smøret, ha i havregryn.
Finriv gulrøtter og ha i bakebolle sammen med resterende 3 dl melk
Ha i den varme blandingen, avkjøl/vent til den har fin fingervarm temp.
Ha i gjær, salt honning og mel,
la maskinen kna deigen minst 10 minutter.

Sett til heving tildekket ca 1 time.
Kjevle ut og stikk ut polarbrød.
Tykkelsen kan du variere, vil du ha tynne til å smøre rett på,
eller litt tykkere til å dele i to.

Etterhev ca 20-30 minutter under klede, prikk forsiktig med gaffel og stek på 200* ca 12-15 minuter.
De skal bli gyldne og fine i fargen.
Avkjøl på rist med klede over.
Kan fint fryses.

#polarbrød #havregryn #gulrot #oppskrift #hjemmelaget #hjemmebakt#bake

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.