Problemer med å få brukt plommene i hagen?
Lag denne nydelige plommekaken!
Søt og syrlig, med god smak av kanel og lakris!
Har du ikke lakris kan du bare droppe denne.
Jeg tok utgangspunkt i denne enkle eplekake-oppskriften.
Eplekake med vaniljekrem.
125 g smør
125 g sukker (Brukte brunt sukker i plommekaken)
125 g hvetemel
1 ts bakepulver
2 egg
ca 2,5 dl vaniljekrem (hjemmelaget vaniljekrem / ferdig kjøpt / lag fra pose
2-3 store epler, 4 små hageepler / en god skål plommer
1 ss potetmel, vendes inn i plommene
1-2 ts kanel
1-2 ts lakrispulver (kan sløyfes)
Rør romstemperert smør og sukker hvitt,
ha i et og ett egg. Rør imellom hvert.
Sikt i hvetemel og bakepulver.
Skrell eplene og skjær de i flak / del plommene i fire og fjern steinen.
Bland sammen med potetemel, kanel og lakrispulver.
Ha deigen i en 22* form, kledd med bakepapir i bunnen og smurt.
Strø over plommer /stikk eplebitene ned i deigen.
Klatt vaniljekrem på toppen.
Stek kaken på 175* i ca 1 time.
Legg bakepapir over formen på slutten om kaken blir for mørk.
Avkjøl på rist. La stå 10 minutter, fjern så forsiktig formen og la den avkjøle helt.
Men server den gjerne lunken.
Søt og syrlig, med god kryddersmak.
#plommer #plommekake #kake #oppskrift #hjemmelaget