Veldig god vaniljekrem!
Hjemmelaget er og blir best.
Vaniljekrem:
3,5 dl melk
1,5 dl fløte
90 g sukker
1/2 vaniljestang
2 egg
2 eggeplommer
35 g maizenna
50 g smør
Splitt vaniljestangen, ha stangen og frøene i en kasserolle
med fløte, melk og sukker.
Kok opp.
Bland eggene + plommene med maizenna
Rør i melkeblandingen når den koker opp,
rør egg og maizenna godt sammen.
Ta melken vekk fra varmen, ta forsiktig spiseskjeer med melkeblandingen og rør i eggene,
Hold på en stund og hell så eggeblandingen opp i pannen.
Sett pannen på varmen igjen og rør til blandingen tykner,
den skal ikke koke, men blir god og tykk.
Når kremen har god konsistens rører tar du den av varmen, avkjøler litt,
og rører inn mykt smør.
Avkjøl, helst i vannbad for hurtigst mulig avkjøling.
Mmmmmm, nå tar du ut vaniljestangen,
og kremen er klar til hva du enn vil bruke den til!
Oppbevares kjølig.
#vaniljekrem #hjemmelaget #oppskrift #enkel #maizenna #smør #vaniljestang
Tilbakeping: Bløtkake med makronbunn i 20″ form | MinMatgaleVerden
Tilbakeping: Sprø Vannbakkels. | MinMatgaleVerden