Notice: WP_Block_Type_Registry::register ble kalt feil. Navn på blokktyper må inneholde et navneromprefiks. Eksempel: min-utvidelse/min-egendefinerte-blokk-type Vennligst se Feilsøking i WordPress for mer informasjon. (Denne meldingen ble lagt i versjon 5.0.0.) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5315 Bløtkake med makronbunn i 20″ form | MinMatgaleVerden

Bløtkake med makronbunn i 20″ form

Liten bløtkake.
Og siden jeg ikke hadde marsipan til hele kaken,
blir vel dette en Hvit Frøken. (Istedenfor hvit dame)
Du verden så godt….

Laget og pyntet av det jeg hadde tilgjengelig…
For dette var en impuls-bløtkake….

Øverste laget ble dynket med eggelikør……godt…..

Bløtkake,  Hvit Frøken!

170 g egg
115 g sukker
92 g hvetemel
23 g maizenna
2-3 g bakepulver
37 g smeltet og avkjølt smør

Pisk eggedosis, stiv eggedosis. Bland det tørre, sikt i, vend forsiktig inn avkjølt smør.
Ha i en 20″ foorm, med bakepapir i bunn ogrundt kanten.
Denne hever seg over kanten på formen.
Stek på 170* ca 40-45 minutter. Sjekk forsiktig med kakenål.
Avkjøl litt i formen, ta den så forsiktig ut, og snu den opp ned.
Avkjøl helt.

Makronbunn.

105 g eggehvite
100 g malte hasselnøtter
100 g melis

Pisk eggehvitene stive, vend inn malte nøtter og siktet melis.
Ha i en 20″ form med bakepair i bunn.
Stek på 160;* ca 45 minutter
Avkjøl på rist.

Lag en porsjon vaniljekrem. Her bruker du eggeplommene fra makronbunnen!
(Bruk gjerne flere eggeplommer og bytt ut med de hele eggene)
Rør/mos ca 200 g  jordbær sammen med 1 ss sukker.
Her bruker jeg frosne jordbær som er tint, det gir saus som samtidig dynker kaken.

Pisk 3 dl kremfløte med 1 ss sukker

Litt farris til dynk, samt litt eggelikør, om du har det tilgjengelig.

ca 200 g marsipan til kant rundt.

Blåbær til pynt

Legg makronbunnen nederst, opp ned.
Legg et lag vaniljekrem på makronbunnen.
Min vaniljekrem var i tynneste laget, derfor ble det et tynt lag.

Del sukkerbrødet i tre deler.
Legg toppen, med toppen ned på makronbunnen.
Hell over halvparten av jordbærsausen.
Drypp over litt vaniljekrem i klatter.
Legg på midterste sukkerbrød.
Dynk litt med farris, og legg på resten av jordbærsausen.
Er jordbærsausen veldig tynn kan du droppe dynk.
Ha på litt vaniljekrem og ca 1/3 av den piskede kremen.
Legg på siste bunn, med bunnen ned, og skjæreflaten opp.
Dynk med eggelikør/farris
Ha på krem, pynt med blåbær.

Kjevle ut en remse med marsipan.
Må hvor høy kaken er , skjær til og kle kanten med marsipan.

Voila! Enkel bløtkake på en onsdag!

Og den ble god….

Testspist av min mor og far,
veldig godkjent fra min far,
testspist av meg…..testspist litt MYE fra meg….

Men den VAR god!
Veldig god!

Oppskrift og tekst hentet fra min gamle blogg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.