Vi er i November,
og det er på tide å begynne på godsakene til jul!
Mmmmm……søt, sterk og god eggelikør…
Servert kald……gjør deg varm….
Nydelig!
Og er en perfekt liten gave.
Denne oppskriften gir ca 1 liter drikkeklar eggelikør.
Hjemmelaget eggelikør
5 dl fløte
300 g sukker
1 vaniljestang (frøene og stangen)
4 egg
73 g sukker
0,7 dl konjakk
2 dl sprit ca 30-40%
Splitt vaniljestangen og skrap ut frøene.
Kok opp dette sammen med fløten og 300 g sukker.
Avkjøl, og fjern vaniljestangen
Pisk eggedosis av egg og 73 g sukker
Bland den avkjølte fløteblandingen med eggedosisen,i en tynn stråle
og tilsett forsiktig spriten og konjakken, litt og litt….
Ha over på to flasker, og legg i kjøleskap. ca en uke.
Dagen etter har luften gått ut av eggedosisen,
og innholdet kan samles på en 1,5 liters flaske.
La den ligge i kjøleskap, snu den litt rundt en gang om dagen eller så.
Du vil se vaniljefrøene samler seg i bunnen.
Etter en uke er den klar til bruk.
Nytes kald…foran en sprakende ovn kanskje??
#eggelikør #oppskrift #hjemmelaget
Mange år siden jeg har smakt..men husker det var godt, sikkert den her også 🙂 Leste om permittering også..som du nevner kanskje det blir matprogram i stedet..hehe..når noen dører lukkes åpnes nye osv… Ønsker deg en fin kveld og uke videre <3 Annebe
Ja jeg satser på en ny dør 😀 Takk i lige så <3 klem