Hjemmelaget eggelikør til Jul.

Vi er i November,

og det er på tide å begynne på godsakene til jul!

Mmmmm……søt, sterk og god eggelikør…

Servert kald……gjør deg varm….

Nydelig!

Og er en perfekt liten gave.

Denne oppskriften gir ca 1 liter drikkeklar eggelikør.

Hjemmelaget eggelikør

5 dl fløte
300 g sukker
1 vaniljestang (frøene og stangen)
4 egg
73 g sukker
0,7 dl konjakk
2 dl sprit ca 30-40%

Splitt vaniljestangen og skrap ut frøene.
Kok opp dette sammen med fløten og 300 g sukker.
Avkjøl, og fjern vaniljestangen

Pisk eggedosis av egg og 73 g sukker

Bland den avkjølte fløteblandingen med eggedosisen,i en tynn stråle
og tilsett forsiktig spriten og konjakken, litt og litt….
Ha over på to flasker, og legg i kjøleskap. ca en uke.
Dagen etter har luften gått ut av eggedosisen,
og innholdet kan samles på en 1,5 liters flaske.
La den ligge i kjøleskap, snu den litt rundt en gang om dagen eller så.
Du vil se vaniljefrøene samler seg i bunnen.
Etter en uke er den klar til bruk.

Nytes kald…foran en sprakende ovn kanskje??

#eggelikør #oppskrift #hjemmelaget

Please follow and like us:

2 hendelser på “Hjemmelaget eggelikør til Jul.”

  1. Mange år siden jeg har smakt..men husker det var godt, sikkert den her også 🙂 Leste om permittering også..som du nevner kanskje det blir matprogram i stedet..hehe..når noen dører lukkes åpnes nye osv… Ønsker deg en fin kveld og uke videre <3 Annebe

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.