Har du en nabo som ikke bruker eplene på epletreet??
Spør om å få plukke,
og overrask han deretter med en halv eplekake….
For eplekake faller alltid i smak…
Og passer perfekt nå om høsten,
med epler fra hagen,
eller gode, norske, epler fra butikken.
Tips : Her kunne jeg med fordel brukt enda mer epler!
Denne eplekaken er laget med surmelk,
som gjør den hodlbar og saftig.
Liten 17″ form, doble gjerne for 22-24″ form
Eplekake med surmelk og sure epler.
50 g smør
1 dl sukker
1 egg
2 dl hvetemel
1/4 ts natron
1/2 ts bakepulver
0,5 dl surmelk
ca 2-3 sure epler, skrellet og skåret i skiver.
Kanel og perlesukker til strø
Stekes på 190* ca 40 minutter
(sjekk med kakenål)
Rør smør og sukker hvitt, tilsett egg, ha i tørre ingredienser, blandet sammen,
og pisk til sist i surmelk, forsiktig pisking på slutten.
Ha i kakeform, 16″ med bakepapir i bunn.
Skrell eplene og skjær i skiver, (skrell dem IKKE på forhånd, de blir da brune)
Putt eplene i kaken og strø over kanel og perlesukker
Stek på 190* ca 40 minutter.
Avkjøl på rist. Server den gjerne lunken,
med vaniljesaus/vaniljeis til.
Godt….
Alltid like godt…..
#oppskrift #epler #eplekake #saftig #surmelk