Det er høst og «kosevær»
Bikinien er pakket bort,
til fordel for et mykt pledd i sofakroken.
Og det er helt greit kjenner jeg.
Til sånt «kosevær» (Som vi har i Bergen i hvert fall)
må man ha noe godt i kakeboksen.
Så da poster jeg denne nydelige oppskriften igjen på sprø
Havrekjeks
Uimotståelig gode……
på en gammel benk i hagen….
I høstens vakreste farger…
Og så er jo havregryn så sunt og da…..
Oppskriften kommer fra min gamle blogg.
Havrekjeks
3 dl havregryn
3/4 dl sukker
150 g mykt smør
1,5 dl hvetemel
Ha ingrediensene i en kjøkkenmaskin, eller bland for hånd.
Legg spiseskje store kaker på bakepapir, trykk dem flate med skjeen.
Stek 10-15 minutter på 175*
Kakene skal bli litt brune i kantene.
Avkjøl på rist, oppbevar i tett boks.
Og nyt…..
Jeg brukte store havregryn,
kakene blir da veldig sprø og går lett i stykker.
Ønsker du «tettere» kjeks bruker du små havregryn.
Smaken er uansett fantastisk!!
Nyt høsten,
med skikkelig GODE havrekjeks i en krukke!!
#havrekjeks #oppskrift #havregryn #hjemmelaget
tusen takk :=) oppskriften ar avskrevet og befinner seg nå i min kokebok og i neste uke skal jeg lage en porsjon :=)
Bare hyggelig 🙂