Notice: WP_Block_Type_Registry::register ble kalt feil. Navn på blokktyper må inneholde et navneromprefiks. Eksempel: min-utvidelse/min-egendefinerte-blokk-type Vennligst se Feilsøking i WordPress for mer informasjon. (Denne meldingen ble lagt i versjon 5.0.0.) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5315 Rundtykker / brytebrød Tangzhong-style | MinMatgaleVerden

Rundtykker / brytebrød Tangzhong-style

Jeg har testet å lage små rundstykker med samme metoden som kanelbollene.
Du vet de som var supersaftige og holdt seg saftige i flere dager!

Kanelboller tangzhong metoden

Og rundstykkene ble utrolig myke og gode.
Perfekt til en suppe!

Men også veldig gode å spise med pålegg som vi gjorde.

Jeg er igjen inspirert,
og har tatt utgangspunkt i oppskriften til

www.krem.no 

men forandret litt på den etter mine opplevelser.

Brytebrød / rundstykker Tangzhong

200 g vann
40 g hvetemel

Rør sammen, kok opp og rør så klumpene forsvinner.

Ha i Bakebollen og avkjøl.

460 g hvetemel (jeg brukte 1 dl av dem sammalt hvete fin)
20 g gjær, fersk (eller 6 g tørrgjær)
1 egg
175 g kaldt vann
1,5 ts  salt
3 ss  olje. (raps/solsikke e.l.)

Bland sammen jevningen med mel, gjær og vann.
Kna i kjøkkenmaskin på middels fart ca 10 minutter.
Ha i olje og salt, kna videre ca 10 minutter.
Øk farten på slutten.
Se at deigen akkurat slipper bollen. (Hvis ikke kna videre)
og at den er seig og ikke «brekker» når du drar forsiktig i den.
Hvis ikke kna gjerne litt mer.

Dekk til og sett til heving til dobbel størrelse.

Del opp o ca 50 g per emne og trill boller.
Legg i rund springform eller andre former som er sprayet med litt bakefett/smør

Etterheve 30-45 minutter.

Spraye med litt vann og strø på valmuefrø.
Stek ca 20-30 minutter på 230* Nederste rille.

Avkjøl på rist.
Kan fryses, men holder seg altså myke i flere dager.

#tangzhong #metode #style #brytebrød #suppebrød #oppskrift #holdbare #myke

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.