Notice: WP_Block_Type_Registry::register ble kalt feil. Navn på blokktyper må inneholde et navneromprefiks. Eksempel: min-utvidelse/min-egendefinerte-blokk-type Vennligst se Feilsøking i WordPress for mer informasjon. (Denne meldingen ble lagt i versjon 5.0.0.) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5315 Enkelt hvitløkbrød. | MinMatgaleVerden

Enkelt hvitløkbrød.

Dette hvitløkbrødet ble så godt.
Samtidig var det veldig enkelt å få til.

Måten å lage det på så jeg hos

www.Krem.no

Tilfeldighetene ville ha det til at jeg hadde hvitløksmør på benken,
samtidig som jeg stekte opp gode grønnsaker for å ha til en lett middag,
og noen til å ha til matpakke i dag.

Det var da jeg kom på det,
og vips var en vanlig pizzadeig på gang i bakebollen.

Pizzadeig

3 dl vann, kaldt
25 g fersk gjær (eller 1/2 pk tørr)
ca 5 dl hvetemel
1 ts salt
2-3 ss mykt hvitløkssmør (Istedenfor olje)

Hvitløksmør
Smør
Revet hvitløk
urter, krydder etter ønske
(Bruk mykt smør og bland sammen)

Kjør mel, vann og gjær i bakebollen 10-15 minutter,
Ha i salt og smør.
Elte nok 10 minutter.
Sjekk om deigen er seig og god, at den ikke «ryker» lett når du drar forsiktig i den.
Elte eventuelt litt mer.
Sett til heving 30 minutter ca, eller lengre om du har tid.
Det kalde vannet blir varmet opp i bakebollen når deigen eltes så lenge.
Bruker du tørrgjær kan det ta noe lengre tid.
Når deigen har hevet til dobbel størrelse,
deler du den opp og triller små kuler.

Disse dypper du i halvsmeltet hvitløkssmør,
og legger ved siden av hverandre i en springform,
24-26 cm i diameter. Bruk bakepapir i bunnen

Etterheve tildekket ca 30-45 minutter.
Dryss over revet ost og stek på 220* ca 25 minutter.
Noe av smøret vil renne ut av formen.
Prøv å la bakepapiret fange det opp.
Mitt havnet dog ut på platen!

Likevel, brødet ble fantastisk,
enkelt å rive av bit for bit!

Avkjøl på rist, uten form og bakepapir.
Sånn at du beholder sprøheten i skorpen.
Godt!

 

1 hendelser på “Enkelt hvitløkbrød.”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.