Riskrem med nye smaker!

Riskrem er en nydelig dessert,
som vi ofte bruker i julen.

Tradisjonell og veldig god.

Meeeeen, har du lyst å pimpe den litt opp?
Gi den litt ekstra smak?
Prøve noe nytt?

Så fortsett å lese her!
Oppskrift anno 2014

Med ekstra mye smak!!

Smak som fikk deg til å kjenne etter….smake…nyte….

Oppskriften kommer fra Herreavdelingens Juleverksted.
Oppskriften på saus er min egen idè.

Riskrem.

1/2 dl grøtris, langkokt
1 dl vann
4 dl h-melk
en klype salt
25 g sukker
skall av en 1/2 appelsin, kun det oransje, finrevet
skall av 1/2 sitron, kun det gule, finrevet
1/2 vaniljestang,splittet, frøene + stangen
1 kanelstang
1,5 dl kremfløte

Kok risen sammen med vann og salt til vannet er kokt inn, ca 10-15 min.
Ha i melk, sukker, sitron, appelsin, vanilje og kanel-stang.
Sett ovnen på 150*, legg lokk på kjelen, og sett pannen i ovnen.
La stå til melken er kokt inn, ca 45 minutter,
mulig du må spe med litt mer melk, om den blir for tykk, jeg tok litt ekstra.
La grøten avkjøle helt, men fjern kanel og vaniljestang.
Pisk kremfløten stiv og vend grøten inn. (Grøten bør ikke være for tykk)

La kremen sette seg litt i kjøleskap, og server.

Skogsbærsaus

1 pk frossen skogsbærblanding tines og moses i blender sammen med 3-4 ss sukker
Press sausen gjennom en sikt,
bruk litt vann i blenderen for å få ut all sausen, og for å tynne sausen litt, den blir ganske tykk.
Smak til med melis/sukker.  Den skal være syrlig, men ikke sur!

Server.
Det blir altfor mye saus til kremen,
kan gjerne halveres.

Nydelige smaker….

Guttene var ikke så fornøyd,
de vil ha riskrem som den er!
Vi voksne likte den,
og to av de fire ble sittende lenge og smake…..gode smaker her….

Oppbevares i kjøleskap, tildekket.
Og nytes i flere dager kanskje…..dersom ikke alt forsvinner i en fei.
Serverer ca 5 stk.

#dessert #jul #riskrem #ny

Please follow and like us:
error

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.