Advendtskaker.

Nydelig småkaker som er perfekt i advendtstiden,
eller egentlig hele året spør.

Småkaker med sjokolade og mandler

De minner om Cookies med sjokolade.
Og er laget med brunt sukker og sirup,
som gir dem fantastisk smak.

Det gamle kameraet på bilde er min mormors første kamera!
Kakene er sprø og litt seige i midten.
Med sjokolade og mandel-biter.
Her kan du selvsagt droppe mandlene,
eller sjokoladen, om ønskelig.

Oppskriften fant jeg på:

www.tine.no

 

Advendtskaker

100 g smør
1 dl brunt sukker
1/2 dl sirup
1 egg
1 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
2 dl hvetemel
75 g hakket kokesjokolade
50 g mandler, hakket gjerne ristet i stekepannen

Rør smør, sukker og sirup godt sammen,
tilsett egg og pisk god.
Bruk med fordel maskin til dette hvis du har.(k-krok/grind)
Bland sammen mel, bakepulver og vaniljesukker og bland inn.
Tilslutt hakkede mandler og kokesjokolade
(Mandlene får god aroma ved å ristets på tørr stekepanne før de hakkes,
men kan brukes rett fra posen og. No stress!)

Hvis deigen blir veldig myk så sett den litt i kjøleskap.
Dekk til med plastfolie.
Gjør klar to bakeplater med bakepapir.
Sett kakene med to barneskjeer på platen med god avstand,
de flyter litt utover.
Her lager du størrelsen som du vil.
Jeg laget  4×4

Stek på 175* ca 12-15 minutter til de har fått god farge i kantene.
Avkjøl på rist.
Oppbevares i kakeboks.

#advendtskaker #småkaker  #cookies #sjokoladebiter #mandler

Please follow and like us:

2 hendelser på “Advendtskaker.”

  1. ja jeg lagde noe liknande i dag,med kvit sukker,min ble kullsvarte under til tross for kort steketid på 180 grader,lyse og fine oppå ,hva i alle dager gjorde jeg feil ? har bakt dem i 30 år uten å brenne en eneste en før

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.