Friterte osteballer. Perfekt til Tapas.

Så mektig og så godt!

Helt suveren på tapasbordet,
helst litt lunkne,
så de virkelig smelter i munnen.

Pass på,
det er vanskelig å la vær å spise litt for mye her…

Bruk ost med god smak,
jeg foretrekker vellagret Jarlsberg.
(Den svarte formet som et kakestykke)
Vanlig Jarlsberg går nok og fint,
vellagret Norwegia (hvis den finnes fremdeles)
Eller ridderost/port salut.

God smak på osten altså.

Oppskriften fant jeg på Godt.no

Friterte osteballer.

250 g finrevet ost
2 egg
salt 
pepper 
Hvetemel
1 egg
Hvetemel
Grilljermel

Start med å blande revet ost med egg, salt pepper
og litt hvetemel. (ca 2-3 ss)
Bland sammen, gjerne med hendene. (Engangshansker er fint her)
Og tilsett mel alt etter hvor mye du behøver for å forme baller.

Jeg laget mine flate,
siden jeg stekte i olje i stekepanne.
Har du frityrkoker eller bruker en høy kjele er baller fint.

Sett ballene på bakepapir på et skjærebrett,
og la dem stå i kjøleskapet minst 1 time før du steker dem.

Gjør klar tre skåler med:
Hvetemel
1 pisket egg
Grilljermel

Dypp ballene i hvetemel, så i egg og sist i grilljermel.

Sjekk at oljen er god og varm.
Stikk skaftet på en tresleiv ned og se at det bobler rundt skaftet.

Stek osteballene på hver side så de blir brune.
Legg dem over på kjøkkenpapir så oljen trekker av .

Serveres lunkne.

Varm dem opp i ovnen hvis du skal bruke dem dagen derpå,
som jeg skal i dag.
Og de smakte nydelig i dag og!

#osteballer #cheesballs #frityrstekt

Please follow and like us:

3 hendelser på “Friterte osteballer. Perfekt til Tapas.”

  1. ja dette såg godt ut,men hvet du ,jeg har aldrig turt å prøve meg med fritering,er noe innebygget i meg som tenker brann om jeg friterer :=)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.