Pepperkakepannacotta med krementingelè

Denne desserten passer godt å servere
på førjulsmiddager.

En Ekte advent-dessert.

Panna cotta er jo alltid en vinner,
og pepperkakepannacotta hører hjemme i  julen.
Men så kom jeg til å tenke på den store skålen med klementiner…..

Og at pepperkaker og klementiner er en god match…

Dette ble til en helt ny dessert!

Pepperkakepannacotta med klementingelè, servert med sprø pepperkaker!

Mer advent blir det vel ikke….

Oppskriften er altså min egen 🙂 Noe helt annerledes…..og veldig godt!

Pepperkakekrydder lager du veldig enkelt selv,

oppskrift på pepperkakekrydder

Pepperkake-panna cotta med klementingelè

2,5 dl fløte
0,5 dl sukker
1/2 ts pepperkakekrydder
1,5 plate gelatin

4 klementiner, 1,5 dl saft og event litt skall
Noen dråper sitron
1 ts sukker
1,5 plate gelatin

LLegg 3 plater gelatin i bløt
Kok opp fløten med sukker og pepperkakekrydder
Rør inn 1,5 plate gelatin. Hell i porsjonsformer og sett til avkjøling, gjerne i vannbad først og så i kjøleskap.

Finriv litt skall av en klementin eller to, KUN det helt ytterste.
Skvis saften ut av klementinene, sil saften. varm halvparten av vesken og rør inn 1,5 gelatinplate sammen med 1 ts sukker
Ha i finrevet skall og litt sitron, smak til.
Avkjøl litt før det helles på de iskalde pannacotta. Avkjøl til gelèen stivner.

Serveres med pepperkaker.

Ha en stemningsfull advent-søndag.
#pepperkaker #dessert #jul #pannacotta #klementingelè #oppskr

Please follow and like us:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.