Notice: WP_Block_Type_Registry::register ble kalt feil. Navn på blokktyper må inneholde et navneromprefiks. Eksempel: min-utvidelse/min-egendefinerte-blokk-type Vennligst se Feilsøking i WordPress for mer informasjon. (Denne meldingen ble lagt i versjon 5.0.0.) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5315 Når alt baller på seg og nervene blir frynsete. | MinMatgaleVerden

Når alt baller på seg og nervene blir frynsete.

I går skulle jeg vært i byen på show.
Podpikene og pappapanelet på Ole Bull.
Men det skjedde ikke, jeg orket ikke.

Det er noe med tiden før jul,
det baller liksom på seg,
så istedenfor å være på show og koble av,
satt jeg her med hodepine og frynsete nerver.

Hvorfor?

Jo,
for det første er jeg i den delen av turnusen som har 7 jobbedager på rad,
og jeg blir psykisk sliten av så mange dager på rad.

På tirsdag skjedde litt for mye på en gang.

Vi hadde julelunsj for personalet,
veldig koselig,
men også mye ekstra arbeid for oss på kjøkkenet,
med all maten som skal forberedes.
Koldtbord og karbonader, kaker og brus, huske på alt.

I år hadde vi i tillegg ansvar for utlodningen,
samt gaver til utlodningen.
Plutselig falt alt ansvaret på meg, i tillegg til maten.

Selve julelunsjen gikk strålende,
maten var helt fantastisk,
mye takket være min flinke kollega som hadde laget koldtbord før kan man si!
Jeg sugde til meg idèer og smarte løsninger.
Utlodningen gikk og strålende,
takket være meg selv,
og min elsk på å få være i fokus og underholde.

Egentlig vurderer jeg en karriereskifte,
jeg vil bli gevinst-utroper på heltid!

Resten av kjøkkengjengen gjorde også en strålende innsats.
Vi hadde sykdom, ganske vanlig før jul,
så jeg jobbet to timer overtid i oppvasken etterpå.

Når jeg så skal se på telefonen,
sliten og helt ferdig for dagen,
har jeg fått melding om at min far er innlagt på sykehus.

Urinveisinfeksjon og mistanke om lungebetennelse.

Lungebetennelse er ikke noe særlig å få for en gammel og sliten far.
(Men det går heldigvis bra med han)

Jeg kjører hjem,
helt tom etter en lang dag, litt stresset over sykehusbeskjeden.

Og så får jeg vite at naboen min er død.

Aller nærmeste naboen,
min koselige gamle venn,
som fortalte meg om stier i skog og mark,
hvor jeg kunne gå, og hvor det hadde gått stier i gamle dager.

Han som ble med på basar hvert år,
og som ble så glad når han fikk hjemmelaget kake,
enda han helst ikke skulle spise så mye søtt.

Det er så trist at han er borte.

Og jeg med min frynsete nerver,
begynner nå å gråte hver gang jeg går forbi huset hans,
og det gjør jeg jo hver gang jeg skal noe sted.

Det ble ikke noe show på meg i går,
det er fremdeles mye sykdom på jobb,
og mentalt er jeg ikke helt til stede uansett.

Men i dag er siste dag på jobb før jeg skal ha 6 dager fri!
Min far er mye bedre, selv om han fremdeles er innlagt.
Naboen min slapp å bli sengeliggende og syk før han døde.

Det går bra, og i går laget Guttene middag til meg!

Og hvem vet, kanskje jeg finner meg et juletre i morgen,
for det har jeg helt glemt!
Jeg glemte kalendergaver til Guttene også forrige helg
(de skulle liksom få i helgene)
Og i går kveld kom jeg på noen tradisjonkaker jeg hadde glemt
til trepyntingen hos min mor i dag.

Julegavene er jeg slett ikke ferdig med.
Og det eneste Gubben ønsker seg til jul, er noen undikker!

Godt det enda er noen dager igjen.

Hva med deg, er alt på stell og klart til jul?

Hvis du har tenkt å svare at gavene ble kjøpt i november,
huset er pyntet og klart til jul,
alt er kjøpt inn og du bare sitter og koser deg mens du venter på jula.

Så kan du godt la vær å svare 😀

#jul #jul2018 #julestress

12 hendelser på “Når alt baller på seg og nervene blir frynsete.”

 1. Jeg tror det er mange det blir litt FOR MYE FOR sånn før jul. Som føler presset på både det ene og det andre og så REKKER man det bare ikke. Jeg gjør jo ingenting til jul, så jeg er nok ganske ferdig 😀 Men ikke helt faktisk. Mangler noen gaver. Og noen rakk jeg ikke sende, eller møte. Men det er ikke jordas undergang heldigvis. Folk får få dem senere. 🙂 Mye trist sånn rett før jul på deg da 🙁 Men bra det går bedre med far 🙂 Ha en fin siste dag, og god klem fra syk Frodith

 2. skal jeg være erlig så kunne jeg gjerne hoppet over denne julen,min far ligger og vi venter bare på att han skal dra det siste sukk,så her triller tårene så det holder om dagen.Håper din pappa står det over,pappaenen våre er noe av det kjæreste vi har og det gjør ubotelig vondt å misse dem.Klem

  1. Det gjør meg vondt at dere har det sånn. En vanskelig tid, og litt ekstra vanskelig når den kommer midt i jula. Her blir min far på sykehjem i jula, men ellers er han ved godt mot, sånn innimellom. Varme tanker til deg og dine.

 3. Da kan jeg trygt skrive her, hihi. Vi selger juletrær og nek, så her rekker jeg ikke så mye annet. Jeg er vant med masse julebakst hjemmefra, men i år har jeg vel klart å skrape isammen 5 slag (pepperkaker og kokosboller i dag). I tillegg mistet vi katten på mandag, – han ble 13 år, og hadde muligens fått i seg mus med gift i. Utrolig hvor man savner kjæledyrene sine når de blir borte. Godt du har mange dager fri nå, og god bedring til faren din! <3

 4. hei fine du -vet du at dette er for mye for de aller fleste å fordøye og handler egentlig ikkje om jul i det hele tatt, handler om at ting skjer,mens vi lever vårt liv. Dette kunne skjedd om det var midt på sommeren og alle hadde ferie…selvom da hadde du neppe trengt handle gaver….men du vet hva eg mener. Sender gode tanker til deg for naboen, for pappaen , for mammaen og for deg og alle rundt deg i denne tiden. Det blir jul uansett <3 God bedring til papsen <3 Ang de 7 dagene du skal jobbe -drit i de, fpkuser på at du skal ha FRI i 6 dager først..tenk så deilig..en liten mini ferie likssom <3 nyt kjære deg så godt du kan <3

 5. Annka Gustavsen

  Langt fra ferdig, bortsett fra julegavene dem er i boks. Huset ser bombet ut og julegardinene har jeg helt glemt bort. Jeg hopper over disse postene på fb med digre juletrær og stuer/hus som ser ut som om nissen har vært der å hatt omgangssyke. Trist med naboen din og din pappa. Jeg mistet min pappa i januar i år. Varme klemmer til deg. Snart skal jeg finne fram mitt fine lille juletre som egentlig er slikt man setter på graven. Funker bra for oss som bare er to
  Ha en riktig god og avslappende jul

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.