Notice: WP_Block_Type_Registry::register ble kalt feil. Navn på blokktyper må inneholde et navneromprefiks. Eksempel: min-utvidelse/min-egendefinerte-blokk-type Vennligst se Feilsøking i WordPress for mer informasjon. (Denne meldingen ble lagt i versjon 5.0.0.) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5315 Juletradisjon og julestomp | MinMatgaleVerden

Juletradisjon og julestomp

God morgen og God jul.
For NÅ har jeg juleferie!
Det var den store julepyntedagen i går.
Og Bestemor, altså min mor, trommet sammen til pynting av tre.

Denne flotte gjengen (minus en) overpyntet treet så godt de kunne,
for det er også tradisjon, at «alt skal på»

Heldigvis har alle disse flotte unge menneskene
arvet litt av den «artige» humoren til mine brødre og meg.

Og at stjernen på treet ble litt skjev, gjør jo at treet er helt PK.

Juletrepyntedagen:

En gammel tradisjon som startet da vi ungene,
Mine brødre og jeg,
pyntet juletreet hos min mormor.
Vi har hvert år en fast dag før jul hvor vi pynter,
smaker på Bestemors julepålegg og hjemmebakte brød,
samt spiser julestomp med smør og sukker.
Det med å spise julestomp med sukker er en tradisjon min mormor har tatt med seg fra sin barndom på Høyen. Og sånne gamle tradisjoner tuller man ikke med.

Det å få kjøpt skikkelig Julestomp var ikke alltid like lett,
men nå har jeg utviklet en veldig god oppskrift på dem,
så nå lager vi våre egne. Tangzhong – julestomp faktisk! I år også allergivennlige, uten melk!

Oppskrift på Julestomp /Vørterboller 
Vi spiser på samme duk hvert år nå,
for Bestemor VET at en av Guttene
(mine brødre) antagelig kommer til å søle!
Bilderesultat for julestomp site:kjerstisandnes.blogg.no
Bilde fra 2013 da den mellomste broren sølte rødbeter.

Det blir altså den duken, enda så lite insta-vennlig jeg synes den er!

Men juletreet og pakkene skal i år bli instavennlig.
For alle gavene skal pakkes i avispapir. #gjenbruk på høyt nivå altså.

Og det ble da ganske stilig med fint bånd rundt.
Ikke like lekkert med brun tape kanskje…

Planen var jo også å ta et julebilde og sende til slekta,
men siden min far fortsatt er på sykehuset får det vente til jul.
Han er på bedringens vei, og kommer nok hjem en av de første dagene.

Gubben ble hentet i går kveld,
og i dag finner jeg forhåpentligvis et juletre jeg kan ta med meg hjem.
Samt får kjøpt litt forsinkede kalendergaver til Guttene,
og muligens noen juegaver til.

Vi skal være hjemme i dag, Gubben og jeg.
Nyte juleferien, kose oss med litt «dagsfylla» og kjenne roen senke seg.

Dette blir en bra dag.

6 hendelser på “Juletradisjon og julestomp”

  1. For en herlig tradisjon :DDet må jeg si 🙂 Men vi har jo hatt litt av det samme gjennom årene. Men blir nå sånn at guttene våre lager egne tradisjoner 🙂 Lykke til med de siste forberedelser og ta vare på hverandre 😀

  2. Koselig at dere gjøre alt dette sammen da 🙂 Fellesskapspynting er tingen, og spising med alle sammen 🙂 Lurer litt på det med avis-papir -pakkingen, hvor havner gavene fra Hovedstaden som er pakket i glanset papir?? 😀 Ha-ha 🙂 Kos deg meg familien 🙂

    1. Hehe, nye regler, så vi skal ha ekstra julaften når vi kommer hjem, og åpne gavene som er fra de som ikke er sammen på julaften. For at vi ikke skal bruke så altfor lang tid på gavene 🙂 Og jge gleeeder meg til gaven i glanset papir 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.