Hjemmelaget müsli / granola / frokostblanding

Min faste frokost når jeg skal på jobb.

Mye fordi den,
sammen med yoghurt/biola/melk,
er enkel å helle i en skål,
lett å spise,
smaker utrolig godt,
og gir meg en god og sunn metthetsfølelse.

Jeg lager den i mange forskjellige varianter,
og her får du en av dem.

Som ble VELDIG god!

Hjemmelaget frokostblanding

200 g havregryn, lettkokte
50 g solsikkefrø
50 g linfrø
50 g gresskarkjerner
50 g sesamfrø
100 g mandler, hakket og ristet lett i stekepanne

25 g brunt sukker
1 dl eplemost (Slapp av, se tips!)
1 kanelstang
2 stjerneanis
6 kardemommekjerner
1 ss kokosolje

Et dryss kardemomme
Et dryss kanel
1 god klype salt
50 g rosiner

Tips! Har du ikke eplemost, kanelstang og sånt «fjas» liggende.
Ta sukker, vann og kokosolje/solsikke/raps-olje. 
Det blir godt uansett!

Rist hakkede mandler litt på stekepannen (Eller ha dem rett i blandingen)
Bland alt det tørre. (utenom rosinene)

Varm opp vann/eplemost og krydder/sukker.
Har du  alle krydderiene hele i, la det stå og trekke en times tid.

Bland væsken i det tørre, og bre utover et bakebrett.
Dryss over kanel, kardemomme og salt
(Fremdeles uten roisnene)

Stek på 140* ca 25-30 minutter.
Rør i det ca hvert 10 minutt.
Det steker fortere ytterst i kantene.
Ha i rosinene og stek  5-10 minutter til. (Pass på så rosinene ikke svir)
Slå av ovnen og sett ovns-døren på gløtt la muslien stå i.
(Eller ta den ut og avkjøl på rist om du skal bruke ovnen til noe annet.)

Når muslien er helt kald heller du den på glasskrukke med lokk.
Oppbevares på kjøkkenbenken.
Brukes hver morgen!

Nyt en hjemmelaget frokost.

Og en nydelig dekor på kjøkkenbenken.

Vil du ha oppskrift på havrefras/havreknas med bare havregryn,
har jeg oppskrift på det og

Oppskrift Havrefras

Ps! Hva med å gi bort en krukke hjemmelaget müsli i gave??

Please follow and like us:
error

2 hendelser på “Hjemmelaget müsli / granola / frokostblanding”

  1. er nok mer smaksrik denne enn min frokost som gjerne er bare havregryn med melk og rosiner på :=) kjøper granola innimellom,kanskje jeg skal lage selv i morgen :=)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.