Ramsløkpurè. Så enkelt! Og så anvendelig!

Ramsløk

Er virkelig vårens vinner, og den vokser mange steder her på Vestlandet.
Jeg har funnet mitt sted, der vokser ikke så mye,
så jeg outer altså ikke «min» plass.

Jeg har jo fått helt diller på

Ramsløkaioli (klikk for oppskrift)

Men skal ramsløken bevares så vi kan nyte den gode smaken lengre,
lager jeg litt pure som er holdbar en stund i kjøleskap.

I dag brukte jeg den i et lyst brød,
og laget en vridd bakelse med gode smaker av ramsløk og basilikum.
Dette skal vi bruke til middag,
sammen med kylling, stekte poteter, og så klart, ramsløkaioli!

Men så til purè.
Dette er SÅ enkelt.
Så vet du hvor det vokser ramsløk,
ja da vet du hva du må gjøre!

Ramsløk og Basilikumpurè

50 g ramsløkblader
10-12 g basilikumblader (kan droppes for ren ramsløkpure)
0,75 dl olje, nøytral som solsikke/raps
0,75 ts salt

Mos alt med en blender.

Ha på glass og oppbevar i kjøleskap.

Brukes som tilsetning i alt du vil ha smak på.
Band i rømme til tacoen. Eller til grillmaten!
Smør på brød du baker.
Smør direkte på brødskiven og ta ost på.
Lag ostesmørbrød.
Har du flere bruksvarianter?

Skriv dem gjerne i en kommentar 🙂

Please follow and like us:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.