Notice: WP_Block_Type_Registry::register ble kalt feil. Navn på blokktyper må inneholde et navneromprefiks. Eksempel: min-utvidelse/min-egendefinerte-blokk-type Vennligst se Feilsøking i WordPress for mer informasjon. (Denne meldingen ble lagt i versjon 5.0.0.) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5315 Hjemmelaget Rømmegrøt og hjemmelagde Vannkringler | MinMatgaleVerden

Hjemmelaget Rømmegrøt og hjemmelagde Vannkringler

I går ble det endelig rømmegrøt!
Mai er jo rømmegrøt-måneden over alle måneder.

Og god hjemmelaget rømmegrøt,
som etter min smak ikke må være for tykk,
sammen med spekemat og  vannkringle!
Altså!

Jeg testet ut en ny oppskrift på vannkringler.
Denne gang laget på melk.
Og godt stekt, for at de skal holde seg sprø.
Smakte nydelig i går, når de var helt ferske.
Oppbevarer dem i kakeboks,
så får vi se hvor lenge de holder seg sprø og fin.
Smaken er utrolig god!
Og vannkringler er enkelt å lage!

Men først til grøten.

Hjemmelaget rømmegrøt

300g (et beger) seterrømme
1 dl hvetemel
1 ss semulegryn (kan sløyfes)
1/2 ts salt
1/2 ts sukker
ca 4 dl H-melk

Kok rømmen under lokk i 2 min.
Bland sammen alt det tørre
Ha i halvparten av melet og rør godt sammen.
Etter litt pipler fettet ut.
Fjern litt av fettet. (Jeg har aldri tålmodighet til å fjerne mer en en ts-ss)

Ha i resten av melet og rør godt.
Spe med litt og litt melk.
Melken kan med fordel varmes før du sper med den.

Jeg liker grøten min ganske tynn.
Dette velger du selv, bruk så mye melk som du synes.
Blir grøten stående tykner den, du kan da  spe den enda mer.

 

Vannkringler

250 g hvetemel
20 g fersk gjær
1,75 dl melk, lunken
30 g smør, mykt
1/4 ts salt

Elte alt sammen og la heve ca 30 minutter.
Kok opp en kjele vann
Trill tynne pølser.
Husk at de hever, så de må være tynne.
Form til kringle.
Legg dem i kokende vann og la dem koke til de flyter opp og litt til.
Legg på bakepapirkledd plate.
Mister de fasongen i vannet,
former du den til igjen på platen.
Stek på 220* ca 20 minutter
Slå av ovnen og la kringlene stå til ovnen er kald.
Er de fremdeles ikke helt tørre?
Det er alltid noen som ikke blir tøtt,
spesielt i skjøten.
Skru på ovnen igjen, la kringlene stå i,
når den er 200*,
slå av og legg en gryteklut i ovnsdøren,
så kringlene tørker luftig mens ovnen kjøler.

Dette kan gjentas,
og la dem gjerne bli stående i ovnen med døren på gløtt over natten.

Sånn at de blir HELT tørre og sprø.

Oppbevares i kakeboks.

1 hendelser på “Hjemmelaget Rømmegrøt og hjemmelagde Vannkringler”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.