Hjemmebakt brød med rømme

Jeg fant en uåpnet boks rømme i kjøleskapet.
Den gikk ut på dato 26 APRIL!!
Vi var kommet til 4 juni!

Men vet du, når jeg åpnet den så den helt fin ut,
den hadde ingen spesiell lukt.

Så jeg brukte den.

Til å bake et fantastisk godt brød!

Hjemmebakt brød med rømme

1 beger rømme (gjerne utgått på dato)
1 dl vann
2 gode ss sirup, lys
1 dl havregryn
1 dl sammalt hvete grov
25 g fersk gjær
7 dl hvetemel
2 ts salt

Ha alt utenom salt i bakebollen,
jeg kokte opp vannet så det var varmt,
siden rømmen var kald, men jeg prøver å holde meg under lunkent,
siden jeg lar deigen gå lenge i maskinen.
Elte ca 15 minutter, ha i salt og elte videre omlag 10-15 minutter.
Øk farten på slutten og se deigen såvidt løsner fra kantene,
men fremdeles er på grensen til klissete.

Heve tildekket til den omtrent dobler størrelse.

Kna ut og legg i brødform.

Stek på 225 * i 20 minutter, sent temperatur til 200* og stek videre ca 25-20 minutter.
35-40 minutter totalt.

Hell ut av brødform og avkjøl på rist.


Kjempegodt holdbart brød.
Perfekt til matpakke,
nydelig sammen med kyllingsuppe.

Please follow and like us:
error

3 hendelser på “Hjemmebakt brød med rømme”

  1. Nybakt brød og suppe er en bra kombinasjon 🙂 Mannen her vil ikke ha noe med rømme i..men tenker det gjorde brødet ekstra godt jeg da :)) Klem og fin helg til deg og dine <3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.