Jeg fant en uåpnet boks rømme i kjøleskapet.
Den gikk ut på dato 26 APRIL!!
Vi var kommet til 4 juni!
Men vet du, når jeg åpnet den så den helt fin ut,
den hadde ingen spesiell lukt.
Så jeg brukte den.
Til å bake et fantastisk godt brød!
Hjemmebakt brød med rømme
1 beger rømme (gjerne utgått på dato)
1 dl vann
2 gode ss sirup, lys
1 dl havregryn
1 dl sammalt hvete grov
25 g fersk gjær
7 dl hvetemel
2 ts salt
Ha alt utenom salt i bakebollen,
jeg kokte opp vannet så det var varmt,
siden rømmen var kald, men jeg prøver å holde meg under lunkent,
siden jeg lar deigen gå lenge i maskinen.
Elte ca 15 minutter, ha i salt og elte videre omlag 10-15 minutter.
Øk farten på slutten og se deigen såvidt løsner fra kantene,
men fremdeles er på grensen til klissete.
Heve tildekket til den omtrent dobler størrelse.
Kna ut og legg i brødform.
Stek på 225 * i 20 minutter, sent temperatur til 200* og stek videre ca 25-20 minutter.
35-40 minutter totalt.
Hell ut av brødform og avkjøl på rist.
Kjempegodt holdbart brød.
Perfekt til matpakke,
nydelig sammen med kyllingsuppe.
det brødet såg skikkelig godt ut ,ja uåpna syrna produkter kan stå lenge det :=)
Nybakt brød og suppe er en bra kombinasjon 🙂 Mannen her vil ikke ha noe med rømme i..men tenker det gjorde brødet ekstra godt jeg da :)) Klem og fin helg til deg og dine <3
Jepp, merket ingenting til rømmen, så da vet du hvor du skal bruke den om du har en liggende 😀