Notice: WP_Block_Type_Registry::register ble kalt feil. Navn på blokktyper må inneholde et navneromprefiks. Eksempel: min-utvidelse/min-egendefinerte-blokk-type Vennligst se Feilsøking i WordPress for mer informasjon. (Denne meldingen ble lagt i versjon 5.0.0.) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5315 En kylling blir til to middager. | MinMatgaleVerden

En kylling blir til to middager.

Jeg elsker disse diskene som har mat som går ut på dato.
Det blir som å gå skattejakt i butikken,
og det er oftest i den disken jeg får inspirasjon til hva vi skal ha til middag.

Dessuten så redder jeg mat!
Og sparer penger i sammen jafs!

Her hin dagen fant jeg en hel kylling,
satt ned 45%.

Vel hjemme delte jeg den opp i fire biter,
lår og bryst,
svidde av dem litt på en stekepanne,
drysset litt godt krydder på,
og la dem i en ildfast gryte sammen med en gulrot,
to biter selleri, en løk, en hvitløk og en god dusk timian på toppen.
Vann og litt ekstra buljongpulver.
Inn i varm ovn, og der sto den og putret en times tid.
(Behøver ikke stå en hel time, brystet kan bli litt tørt)

Kyllingen forlot formen og ble lagt til avkjøling,
kraften satt jeg i en kjele og lot den koke,
for å koke den ned, og få sterkere kraft.
Selv om den smakte nydelig som den var.

I en kjele stekte jeg gulrot, løk og paprika,
drysset over litt mel/maizenna, og spedde med kyllingkraften,
til jeg fikk en passelig suppe.

Kyllingkjøttet ble rensket.
Halvparten gikk i suppen.

Suppen ble servert med nydelig brød av rømme,
utgått på dato nesten to måneder.
Oppskrift på brød med rømme.

Resten av kyllingkjøttet la jeg i en skål,
sammen med små brokkolidusker massert i litt vinegrette,
tilsatte rødløk og paprika, finhakket,
og vendte så inn ramsløkaioli (eller vanlig aioli/majones)

Denne serverte jeg til en bakt potet med hvitløkssmør og mais.

To middager av en kylling.
Vi ble veldig mett den dagen.

Og i kjøleskapet hat jeg enda en liten skvett skikkelig god kyllingbuljong, hjemmelaget.

#middagstips

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.