Biscotti med god sitrus-smak. Av eteriske oljer

Jeg elsker Bicsotti!
Og denne oppskriften har jeg brukt utrolig mye.

Jeg har derimot jobbet litt med å få sitrussmaken av eteriske oljer til å henge fast i de tørre kjeksene.
For eteriske oljer kan være flyktig, og biscotti er tørre, tørkede kjeks.

Men da jeg var på doterra summertour 
her hin dagen, traff jeg på en jente fra Voss,
og HUN hadde fått det til!

Essensiellmamma.no

Jeg måtte nemlig øke dråpemengden ganske så radikalt.
For når sjokoladekjeks trenger to dråper peppermynte,
må sitrusbiscotti ha flerfoldige doblinger for å få god smak.

Og NÅ smaker kjeksene godt av sitrus!
Sprø og veldig gode kjeks som holder seg lenge i kakeboksen.

BISCOTTI

100 g mandler, grovhakket

2 egg (små/mellomstore)
125 g sukker
En klype salt (tuppen på en teskje)

200 g hvetemel
0,75 ts bakepulver

20 dråper sitron eterisk olje fra doTERRA

10 dråper ingefær eterisk olje doterra
10 dråper appelsin eterisk olje doTERRA

Rist mandlene på stekepanne,
pass på så de ikke blir brent, vend ofte på dem.
Til du kjenner den gode mandelduften komme.

Pisk eggedosis av egg, sukker og ørlite salt
Vend inn med slikkepott hvetemel og bakepulver.
Sammen med finrevet skall og eteriske oljer
Vend til slutt inn mandlene som er avkjølt

Lag to lengder på en bakepapirkledd plate.
Stek på 175* i 30 minutter.
Ta dem ut og skjær i biter litt på skrå.
Legg dem med snittkanten opp på rist.
Slå av ovnen og sett risten inn,
la dem stå til de er helt tørre/ovnen er kald.

Oppbevares i kakeboks.
Dyppes i god drikke, kaffe, te, eller søt vin, som opprinnelig.

Tips!
Her kan du selvsagt sløyfe de eteriske oljene,

og bruke kun skall av sitrusfrukter/pulver/fersk revet ingefær

Perfekt å ha i kakeboksen.

God holdbarhet, om du får ha dem i fred.

Please follow and like us:
error

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.