Notice: WP_Block_Type_Registry::register ble kalt feil. Navn på blokktyper må inneholde et navneromprefiks. Eksempel: min-utvidelse/min-egendefinerte-blokk-type Vennligst se Feilsøking i WordPress for mer informasjon. (Denne meldingen ble lagt i versjon 5.0.0.) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5315 Siste dag på Roadtrip. Oslo!! | MinMatgaleVerden

Siste dag på Roadtrip. Oslo!!

Ting går fort når man har Gubbe og er på tur.
Du leste vel hvor fort gjort det var å se festninger?
«Forskjellen på Gubber og Kjerringer»
Jeg er allerede hjemme i sofaen igjen jeg.

Den siste dagen på roadtrip havnet vi altså i Oslo.

Jeg så for meg både Lunsj og Middag i byen,
mens Gubben skulle suse rundt på sin elskede slette,
nyte fotball og NC.

Jeg gikk ned til byen fra Ekeberg.
Det er en fin start,
suge til seg hele Oslo med et blikk,
samtidig som hjorten, litt fortvilet, sto og gresset like ved veien.


Og så gå inn i Ekebergparken og gå stiene ned til byen.

Gjennom gamlebyen, litt utenom den gaten hvor alle gatas løse fulger,
eller hva jeg skal kalle dem, sto i grupper. Kan man si narkomane? Er det lov?

Det er blitt litt vanskelig det der, betegnelsen av mennesker.
Man skal ikke si sigøyner, som jeg forbinder med fargeglade mennesker med små campingvogner.
Men heller ROM-folk, som jeg forbinder med en tigger på gaten.

«Gatas løse fugler» et begrep jeg har hørt fra min mor,
antagelig ikke stuerent lengre. Så de narkomane da.
Og de er fine mennesker de, men jeg blir altså litt «Tante-Pose» som «klumholder» på vesken når de står i store grupper, så da går jeg heller gaten ved siden av da.
Selv om jeg skammet meg over å gjøre det….

Hos Frodith fikk jeg kaffe og en IS!!
Så klart. Frodith elsker jo is!
Og den jeg fikk, med salt karamell var aldeles nydelig!!

Vi skravlet i kjent stil, byttet litt klær,
og gjorde oss til slutt klar for byen.

Det ble strake veien til min favorittbutikk,
Fretex Grüenerløkka!

Og tror du ikke det hang en nutella-genser og ventet på meg da!

Vi ruslet videre til Kaffebrenneriet for å møte Kari.

Det rare er at henne har jeg sett og lest så mye av,
at jeg egentlig tenkte vi allerede hadde møttes.
Men det hadde vi altså ikke.
Likevel, jeg gikk rett i klem,
og siden hun er like sjarmerende og morsom som på bloggen,
ble det en fin stund der på kafèen.

Jeg skjønte jo at det var litt overdrevent av meg å tenke jeg skulle spise både lunsj og middag i byen.
Jeg vil så gjerne, men det er grenser for hva en mage, full av hotellfrokost, is og tekake med sitron, kan ha plass til.

Vi hadde snakket om en restaurant Frodith anbefalte,
med en nydelig bakgård og de vidunderligste pastaretter…

Så når vi gikk fra Kaffebrenneriet tenkte jeg,
i min altoppslukende mat-hjerne.

«Ja, nå må vi gå litt,
sånn at vi blir sulten og kan gå og spise!»

Sånn tenker nemlig jeg,
selv om jeg akkurat kommer ut fra en kafè!

Men det var da det skjedde!!

Telefonen ringte!

«Ja, hva gjør du, nei jeg er ferdig, jeg er i byen, men jeg finner no #¤»%#¤ ikke noe sted å parkere, ikke vet jeg hvor jeg er heller, Seilduksgaten står det her, jeg står her!
Er du ferdig?»

Jeg så middagen, pastaen og den vidunderlige bakgården fly av sted i det fjerne…

Det er nemlig ikke så lett å bli kvitt en bil i tjukkeste Oslo-gryta,
når vi kommer fra Bergen og ikke har lest oss opp på parkering i Oslo.

Vi fant Seildukagata. Og Gubben.
Han stilte villig opp som fotograf.

Og så ble vi alle enige om at jeg var en middag i minus,
og må tilbake til Oslo, om ikke så lenge.

«Middagen» ble en grov bagette på KiWi,
med skinke, majones og gräddost,
smurt utenfor butikken,
spist når vi passerte Tyrifjorden.

Godt var det.
Men jeg har en tilgode, i Oslo!

Og vil du lese mer,
så gå inn til Frodith, eller Kari. Anbefales!

8 hendelser på “Siste dag på Roadtrip. Oslo!!”

  1. Det var snarturen sin det men tipper dere hadde det kos åkkesom 🙂 Nutellagenseren er jo super, kunne tenkt meg en nugattigenser for jeg elsker nugatti 🙂 Har heller ikke møtt Kari men kommer nok til å møte henne, hun virker så morsom 🙂 Ha en fin dag Kjersti og stor god klæm <3

  2. Her går det unna skjønner jeg 😀 Nå har jeg lest alle tre sine vinklinger på et kort og heftig »bloggtreff». Måtte jaggu google Roadtrip, men fant ut at det bare er noe som foregår i California. Men han skal jo ha all ære han gubben din som stiller som fotograf. Et kjapt treff, tre innlegg med helt forskjellig vinkling. Et flott trekløver med fargeglade jenter, altså uten sammenligning med de med de små campingvognene 😀 Hjertelig takk 😀

    1. Calefornia/Norge, nesten det samme 😀 Ja, han visste nok at han var på «minussiden» så han stilte villig opp som fotograf 😀 😀 Jeg prøvde google fargeglade jenter i campingvogn, men fant ikke noe. Men det fikk meg til å tenke på tante rød og tante brun og tante fiolett 🙂 🙂 Og i bloggverden, så blir vel du Onkel blå da 🙂 Men hadde de campingvogner?

  3. Der var du hjemme ja 🙂 Ja, jammen var det lurt med den middagen som må taes igjen 😀 Det er bare superlur «unnskyldning» for å komme fort tilbake <3 Nå sitter jeg med litt sommerfugler i magen. Snart frisøren 🙂 Klemmer <3

  4. Kan ikke ha dårlig tid når man er i Oslo, mangfoldets by… Nå hørtes det da ut som om du hadde det veldig hyggelig allikevel, og siden du snart kommer tilbake har du noen opplevelser å glede deg til 😉

  5. litt fort fort for meg dette,er glad jeg har en mann som gjerne somler litt mer enn meg :=) oftere jeg som venter og han har allverden av tid,men koslig att du fikk et bloggtreff,herlig bilde av dere

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.