Sylteflesk og mørlefser. I min fars ånd.

I går hadde vi en skikkelig koselig kveld,
vi tre ungene hjemme hos min mor.
vi laget årets sylteflesk,
og spiste hjemmelagde karbonader med løk på hjemmebakt brød.

Det var litt rart at min far ikke var der,
og krydret sylteflesket litt ekstra, samt surret rullene ekstra godt.

Men min mor er heldigvis av den praktiske sorten,
så her ble det både beinet ut, krydret og surret,
som om hun ikke hadde gjort annet hele sitt liv.

Jeg var snar til å konsentrere meg om karbonadene med løk.

For da tok jo min mor også ansvar for min rull.

Hvis man ser andre ta ansvar, så må man gi det, tenker jeg….ehrm…

Men det er altså veldig deilig det, å bare «la mamma ordne det»
Jeg kan alltid stole på min mor.

Hun lurte litt på om det ble for mye krydder i min rull,
så han var der nok, min far,
og skubbet sikkert litt i min mor så det drysset litt ekstra krydder på.

Jeg leverte mørlefser i går, til en dame som skulle feire 85-års dagen sin.
Hun var Nordfra, og kunne ikke bake lefser selv mer.
Gjett om jeg var nervøs!
For det første er det jo ikke sikkert at hun er vant med samme oppskrift som jeg har,
den kommer fra min farmor og  Årnøya i Vesterålen.
Jeg vet ikke hvor nordifra denne damen kom.
Og dagen før, på lefsekurset,
floppet deigen helt, og ble altfor løs.
Noe som resulterte i noen tykke leiver som var helt umulig å kjevle!
Jeg vet hvorfor, for dagen før det igjen, laget jeg en liten test som fikk for MYE mel,
den ble hard, jeg fikk panikk, og gikk rett i altfor lite mel på lefsekurset.

Så jeg var skikkelig nervøs for de lefsene jeg skulle levere. På fredag den 13…
Men du verden, deigen ble perfekt, og det ble lefsene og.

Bare synd jeg ødelagte førsteinntrykket av mørlefser for denne gjengen her….

Heldigvis ble sunnmørslefsene der en vinner!
Og vi hadde det utrolig kjekt på det lefsekurset!
Onsdag var det julelunsj på Kulturkontoret, med snitter og hvit dame.

Vi feiret årets kulturfest, hvor kakefesten ble nevnt som et av de fine nye innslagene.

Til neste år blir det enda mer kultur i Åsane.
Vi vokser. Det blir spennende å se det nye kulturhuset.
Selv om vi trives best i Åsatun…

I dag er jeg klar som Nissejente igjen.
På Horsiont.

To dager som nissejente,
før jeg sitter på toget på vei til Oslo.
Mandag reiser jeg,
for å treffe min bestiss i Oslo, Frodith
Men det kan jeg bare si med en gang Frodith!
Jeg blir IKKE med opp i noe pariserhjul!  😀

Please follow and like us:

3 hendelser på “Sylteflesk og mørlefser. I min fars ånd.”

  1. sylteflesk elsker jeg ,husker hjemme som lita jente ,dei voksne kjøpte inn en halv gris og hode ble kokt og laget syltaflesk av,ikke noe i verden smakte bedre :=) men lager jeg selv ? nei ,men kanskje jeg skal begynne ,men ikke i år for nå står jo ikke jeg på foten min :=)

    1. Ja de historiene om halve griser husker jeg og, sylteflesk er enkelt og veldig godt å lage. Men ja, vent til neste år du, nok med den foten i år 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.