Sitron og mango-kake. Digg kake!

Saftig med mye smak.
Enkel å lage

Ekstra saftig og smakfull blir den med litt marsipan i selve kaken.
Så har du en marsipanbit liggende i skuffen?
Perfekt måte å få den brukt opp.

Jeg hadde en klump liggende,
etter jeg bakte en kake med marsipantrekk.
Da blir det alltid litt ekstra marsipan.
Denne har lagt godt pakket inn i plastfolie og så i plastpose,
sånn at den ikke blir steinhard.
Uansett skal den rives på rivjern, så om den er blitt litt hard, gjør ikke det noe.

I kaken har jeg brukt mangopurè.
Denne kjøpte jeg på boks.
Vet og at den finnes i pakker på asiatiske butikker.
Ellers kan du fint bruke en godt moden mango ,
og bare mose fruktkjøttet med stavmikser/blender.

Her kan du og erstatte mangoen med f.eks passionfrukt-purè,
noe som antagelig gir enda mer syrlig kake.
Eller rett og slett bare bruke saften av en sitron,
og gjøre den til ren sitronkake!

Jeg har og brukt sitron, eterisk olje-dråper.
Det kan du kjøpe hos meg,
eller du kan bruke skallet av 1 sitron, finrevet, kun det ytterste gule

Sitron og mangokake. En digg kake!

(Liten oppskrift, doble den gjerne.)
Jeg brukte en randform. En liten form uansett form duger og.

65 g marsipan
100 g smør
100 g sukker
3 små egg (2 store)
1 ts vaniljeekstrakt
50 g hvetemel
50 g potetmel
1 ts bakepulver
En ørliten klype salt (kan droppes)
0,5 dl mangopurè
5 dråper sitron eterisk olje (skall av en sitron, finrevet kun det gule)

Riv marsipan på rivjern. Pisk sammen med sukker og smør.
Ha i et og et egg + vaniljeekstrakt
Ha i potetmel, hvetemel og bakepulver, blandet (+ event salt)
Ha til sist i mangopurè og sitron.

Smør og mel en randform godt.
Vær nøye, du vil ikke at kaken skal sitte fast.
Først smør, strø den så med mel. Hell i kakerøren.
Stek midt i ovnen på 170* ca 40 minutter.
Sjekk med kakenål/strikkepinne at kaken er gjennomstekt.
Avkjøles på rist i formen.
Når den er avkjølt sjekker du at kantene er løse,
legger et fat oppå formen og snur alt rundt.
Forhåpentligvis kommer kaken ut.
Hvis ikke, gå nøye rundt kantene, løsne forsiktig med en liten kniv e.l. og gjenta.

Jeg glaserte min kake med melis vann og to dråper sitron-olje

2 hendelser på “Sitron og mango-kake. Digg kake!”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.