Gulrotkake med digg krem!

Saftig gulrotkake
med en helt vidunderlig
ostekrem på toppen.

Jeg liker at det er raust med krem,
men ikke altfor tykk kake.
Sånn blir denne.
Perfekt mengdeforhold for min gane.

Brukte 10 minutter for å finne et fancy synonym til mengdeforhold,
eneste jeg fikk var «kullsvart» Har du et annet ord?

Men her kommer oppskriften på kaken.
Jeg har brukt en 20×30 langpanneform,
kaken blir som du ser ikke så tykk.
Vil du ha den tykkere bruker du mindre form,
(15×20 eller rund 20″) eller dobler oppskriften til en 30×40 form

Start med å ta frem kremost og smør
så dette får bli mykt i romtemperatur.

Skru ovnen på 175*

Gulrotkake med digg krem!

3 egg
180 g sukker
75 g smør
150 g hvetemel
1 ts bakepulver
2 ts kanel
1 ts vaniljesukker/ekstrakt
160 g revet gulrot

Pisk eggedosis av sukker og egg.
Rør inn med slikkepott smeltet og avkjølt smør
samt hvetemel blandet med de tørre ingrediensene.
(Har du vaniljeekstrakt har du det i med smøret)
Og til sist fin-revet gulrot.
Vend inn med slikkepott for å beholde luften fra eggedosisen..

Hell i form med bakepapir og stek på 175* 20-30 minutter.
Sjekk med en kanenål/tynn strikkepinne

La kaken avkjøle på rist og lag ostekremen.

100 g myk kremost naturell
50 g mykt smør, gjerne kvitseidsmør for ekstra god smak
ca 2,5 dl melis
1 ts vaniljeekstrakt (vaniljesukker)
Litt revet appelsinskall (kan sløyfes)

Så lenge smør og kremost er romstemperert kan du røre sammen for hånd.
Her kan du og bruke en liten elektrisk visp.
Jeg har kjøpt stavmikser med en liten visp, og den må jeg si er gull verdt.
Perfekt når du bare har litt som skal piskes sammen.

Synes du kremen blir for bløt ha i mer melis.

Smør kaken og digg in!

Please follow and like us:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.