Shawarma.

Med hjemmebakte pitabrød,
marinert, «skamstekt» lammekjøtt og to nydelige sauser!

Dette var godt!

Kjøttet ligger i en marinade av krydder, hvitløk og surmelk/yoghurt over natten .
Deretter stekes det på varm panne så det får en nesten brent overflate fra marinaden.
Vann i munnen….

Oppskriften kommer fra www.nrk.mat
Jeg har gjort litt om på den,

Shawarma.

Ca 500 g lam, gjerne fra bog.

Marinade til kjøtt:

2-3 dl biola naturell/yoghurt/kefir
2 store fedd hvitløk, revet
2 ts salt
1 ts kardemomme
1 ts muskat
1/2 ts nellik
3 ts garam masala
1 ts pepper
1 ts allehånde
saften fra 1/2 sitron

Bland marinaden, legg i lammekjøtt skåret i små biter.
Dekk til og la stå i kjøleskap natten over.

Pitabrød:

200 g durum hvete (hadde bare 20 g durum, brukte tipo00)
300 g tipo 00 hvetemel
3 dl lunkent vann
ca 15 g fersk gjær
2 ts salt
2 ss olivenolje

Ha mel, gjær og vann i kjøkkenmaskin.
La det blandes 5 minutter, tilsett mer vann om deigen blir til en ball.
Ha i olje og salt.
Kjør 5 minutter til.
Øk tempoet og se at deigen slipper bollen.
Hvis ikke ha i mer mel.

Heves tildekket 3 timer.

Sett ovnen på 250* eller mer (jeg brukte 275*)
Legg gjerne pizzastein i om du har.
Ta deigen ut og del den i 10-12 biter, trill til boller.
Dekk til og la dem ligge på kjøkkenbenken i 30 minutter.

Kjevle hver bolle ut til ganske flate brød, ca 1/2 cm
Legg 4 brød på et bakepapir med et tynt skjærebrett under.
Sånn at du kan føre bakepapiret med brødene rett inn på pizzasteinen.
(Uten at skjærebrettet blir med!)
Det er litt varmt, bruk gjerne en grillvott, eller skyv dem inn med et «nøkk»

Stek ca 4 minutter, snu dem gjerne.
De fleste blåste seg helt opp, men også de som ikke blåste seg opp gikk fint og åpne.
Avkjøl i et kjøkkenhåndkle godt pakket inn så de ikke blir harde.

Tomatsaus.

1 gul løk
2 fedd hvitløk
1 paprika
1 ss tomatpurè
1 boks hakkede tomater (400g)
2 chili
salt og pepper
Sukker
litt olje 

Stek hakket løk og revet hvitløk i oljen
Ha i hakket paprika og tomatpurè og la dette frese godt noen minutter.
Hell i tomater og chili.
La sausen koke 10 minutter og smak til med salt, pepper og sukker.
Sukker er viktig for å jevne ut syren fra tomatene.

Dressing:
2 dl majones (jeg brukte aioli her)
3 dl creme fraiche
Salt og pepper
Sukker/honning
sitron
Finhakket gressløk/persille

Salat
Agurk
Tomat
Rå løk – gjerne rødløk.

Lammekjøttet (som har stått på kjøkkenbenken siste timen) legges i et dørslag så marinaden renner litt av. Stek litt og litt på varm panne med litt olje. Kjøttet skal steke, ikke koke.
Det bobler og bruser, husk å bruke forkle!
Kan event skjæres i mindre biter med et pizzahjul om ønskelig, som en ekte shawarma-bar-eier.

Skjær opp pitabrødet og fyll det med tomatsaus, salat og løk, kjøtt og dressing.

Please follow and like us:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.