Og UTEN å løpe ned og røre i isen hvert 10-ende minutt.
Her legger du isen i frysen, og rører EN gang etter noen timer.
Og det er det!
Den smaker virkelig HIMMELSK!
Med sitronjus og sitronskall får du en søt, men samtidig SÅ frisk is.
Jeg tok i tillegg noen dråper sitron, eterisk olje i,
og fikk enda mer sitronsmak.
Jeg bare elsker når smaken av sitron eksploderer i munnen!
Ingrediensene er enkle og få,
og oppskrften hørte jeg først om på podcasten:
«Preheatedbaking»
Og den kommer fra Dori Sanders – Food52
Sitronis
1 ss sitronskall, kun det gule finrevet
60 g sitronsaft, fra 1-2 sitroner
3-4 dråper sitron, doterra eterisk olje (kan sløyfes)
200 g sukker
245 g fløte
235 g h-melk
Rør sammen sukker, sitron og sitronskall,
ha også i 3-4 dråper sitron eterisk olje om du har.
(Har du doterra sin olje kan denne brukes i mat,
har du andre bør du sjekke om den kan brukes i mat)
Pisk med mikser og ha i fløte og melk.
Pisk til blandingen tykner såvidt og til sukkeret er oppløst.
Hell i en egnet form, dekk til og sett i frys.
Etter 2-3 timer, når isen har stivnet såvidt i kantene men ikke i midten,
rør godt sammen.
Etter nye 3-4 timer er isen klar til bruk!
Ta opp og la stå litt før du skraper ut nydelige kuler.