Brownie med karamell.

Det er sommer, bringebærene er modne.
Sjokolade og bringebær passer utrolig godt sammen.
Så da må man jo bare bake en enkel brownie da?
Vaniljeis, bringebær og brownie med salt karamell. <3

Jeg kjøpte en boks karamell,
i en asiatisk butikk.
Den minner veldig om dulche de leche,
som du enkelt kan lage med en boks kondensert melk.
(Kokes i rikelig vann i 2-3 timer)

Eller kjøpt en boks ferdig.
Min så sånn ut.

Fortvil ikke,
denne brownie kan du lage helt uten karamell og,
den smaker helt fantastisk som den er.
Dette er egentlig en brownie-muffins oppskrift.
Jeg laget den akkurat som den var,
men istedenfor å legge røren i muffinsformer,
la jeg den i en liten bakeform,

Brownie-muffins

2 egg, store
3 dl sukker
100 g smør, helt mykt eller smeltet
2 dl hvetemel
1 ts vaniljesukker
4 ss bakekakao

4-5 ss karamell, smurt forsiktig utover på toppen av kaken.
2 klyper flaksalt strødd på toppen
(
Denne biten kan altså sløyfes hvis du vil lage kaken uten karamell)

Rør sammen egg og sukker. Ha i resterende og rør godt sammen.
Jeg rører for hånd, det skal ikke piskes til eggedosis her.

Ha i muffinsformer, sett dem gjerne i former så de holder seg, eller bruk doble papirformer.
Stek på 200* ca 11 minutter

Kommer an på størrelsen og på hvor mye stekt du vil ha dem
Ca 14 stk små former.

Skal du steke kake:
Hell røren i en form
(min var 6 x 27 cm, altså en liten form)
med bakepapir og smør utover.
Stek  på 180* ca 20 minutter. 

Kaken skal fremdeles være litt «vinglete» på midten når den er ferdig.
Avkjøles på rist i formen til den har satt seg litt.
Karamellen og flaksaltet løfter en brownie til nye høyder.

Skjær kaken i biter og server med ferske bringebær og vaniljeis.

Please follow and like us:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.