Svarte Sesamfrø kjeks.

Black sesame Cookies.

En japansk godbit.

Kjeksene har en deilig smak av nøtter og smør,
litt søt og salt på samme tid.
Og ganske lett å bli avhengig av.

Svarte sesamfrø er veldig vanlig i Japanske søtsaker.
Jeg skjønner hvorfor,
en spennende og utrolig god smak.

Svarte sesamfrø kjeks.

120 g smør
160 mel
40 g mandelmel
80 g sukker
en klype salt
40 g ristede svarte sesamfrø
1 eggeplomme

Har du ikke svarte sesamfrø? Bruk vanlige sesamfrø.
(Jeg kjøpte mine i asiatisk butikk)

Rist frøene i stekepanne på middels varme til de blir varme og du kjenner duften.
Rist på pannen så de ikke svir. Avkjøl

Kjør sammen kaldt smør i terninger, hvetemel, mandelmel, sukker og salt i foodprocessor.
(Vil du ha sesamfrøene malt kan du ha disse i nå).
Når alt er mikset til «smuler» ha i eggeplomme og sesamfrø.

Bland forsiktig/pulse maskinen til deigen samler seg.
Her kan du tilsette 1 ss vann om den blir for tørr.
Samle deigen til en pølse, pakk i plast og legg i kjøleskapet minst en time.

Skjær i biter, ca 1/2 inch tykk.

Her blir det ca 20 stk.
Legg på bakepapirkledd plate sett i varm ovn på 175* og stek ca 15 minutter til kjeksene er lysebrune i kantene men fremdeles lyse og fine.
Avkjøl på rist og oppbevar i kakeboks.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.