Notice: WP_Block_Type_Registry::register ble kalt feil. Navn på blokktyper må inneholde et navneromprefiks. Eksempel: min-utvidelse/min-egendefinerte-blokk-type Vennligst se Feilsøking i WordPress for mer informasjon. (Denne meldingen ble lagt i versjon 5.0.0.) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5315 Høstens beste eplepai | MinMatgaleVerden

Høstens beste eplepai

Med et knasende sprøtt topplokk!

Denne eplepaien har jeg laget flere ganger nå,
den er sprø og seig på toppen,
syrligsøt og perfekt ned norske epler,
med gode smaker av kanel og kardemomme.

Oppskriften fant jeg hos www.mykitchenstories.se

Høstens beste eplepai

4-8 epler – kommer an på størrelsen
0,75 dl sukker
2 ts kardemomme
3 ts kanel
4 ss potetmel (eller maizenna)

Vaske eplene og skjær dem i biter.
Legg dem i en ildfast form.
(En stor form eller flere små)
Bland det tørre og strø dette over eplene

Sprø Crumble

175 g smør
2 dl sukker
3 dl havregryn
1,5 dl hvetemel
2 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
1 klype salt
0,5 dl lys sirup

Smelt smøret og bland så inn de andre ingrediensene.
Legg deigen oppå eplene jevnt utover.
Stek på 175 i 30 minutter til toppen er lysebrun i kantene.
Avkjøl på rist.
Nytes aller helst lunken.
Og kanskje med vaniljeis eller vaniljesaus til.
Jeg spiser min som den er, lunken eller litt lunket i micro.
Til dessert, og litt om kvelden, hver dag!
For SÅ god er den faktisk!
Bare spør min mor!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.