Med et knasende sprøtt topplokk!
Denne eplepaien har jeg laget flere ganger nå,
den er sprø og seig på toppen,
syrligsøt og perfekt ned norske epler,
med gode smaker av kanel og kardemomme.
Oppskriften fant jeg hos www.mykitchenstories.se
Høstens beste eplepai
4-8 epler – kommer an på størrelsen
0,75 dl sukker
2 ts kardemomme
3 ts kanel
4 ss potetmel (eller maizenna)
Vaske eplene og skjær dem i biter.
Legg dem i en ildfast form.
(En stor form eller flere små)
Bland det tørre og strø dette over eplene
Sprø Crumble
175 g smør
2 dl sukker
3 dl havregryn
1,5 dl hvetemel
2 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
1 klype salt
0,5 dl lys sirup
Smelt smøret og bland så inn de andre ingrediensene.
Legg deigen oppå eplene jevnt utover.
Stek på 175 i 30 minutter til toppen er lysebrun i kantene.
Avkjøl på rist.
Nytes aller helst lunken.
Og kanskje med vaniljeis eller vaniljesaus til.
Jeg spiser min som den er, lunken eller litt lunket i micro.
Til dessert, og litt om kvelden, hver dag!
For SÅ god er den faktisk!
Bare spør min mor!