Eller klissete glasert kylling.
Skikkelig god smak,
og saftig kylling!
Oppskriften har utgangspunkt i
www.coopmega.no
sin oppskrift,
jeg har gjort litt om på den,
og tilsatt rødvin for en da mer smak.
Risen har jeg smaksatt med brunet smør med et hint av vanilje.
Som gir en myk, rund smak på risen.
Passer perfekt sammen med den kraftige sausen.
Her får du vanvittig gode asiatiske smaker!
Sticky glazed Chicken
En pakke kylling, lårfilet 600g utbeinet
Litt olje til å steke i
Salt og pepper
1,5 dl kyllingkraft (Fond eller vann + pulver)
100 g brunt sukker
Saften av 1/2 appelsin
1/2 dl soyasaus
1/2 dl rødvin (kan sløyfes)
1 ss sirachasaus (chilisaus)
4 hvitløkfedd/1 kinesisk hvitløk, finhakkket
2 ss eplecidereddik
Vårløk og sesamfrø til å strø over før servering.
(Sorte sesamfrø får du kjøpt på asiatisk butikk))
Ris.
Jeg brukte Jasminris, kok som anvist på pakken, (til 4 personer)
men tilsett 2 ss brunet smør. (Smelt smør til det blir lysebrunt)
Med noen dråper vaniljeekstrakt. (Kan sløyfes)
Stek kyllingen i varm panne på hver side
Salte og pepre den litt. Legg til side.
(Den skal ikke være ferdig stekt, den gjør seg ferdig i sausen)
Ha kyllingkraft og resten av ingrediensene til sausen i stekepannen.
La dette koke opp og koke ca 20 minutter.
Ha tilbake kyllingbitene og la dem koke med, ca 20-30 min
snu litt på dem og øs over saus så de virkelig får trukket til seg sausen.
Når sausen begynner å bli tykk og seig er retten ferdig.
Fordelen med lårfilèt er at den tåler å koke med i sausen,
og at du får et utrolig saftig resultat.
Kok ris og server til kyllingen.
Strø over hakket vårløk og sesamfrø når du har servert kyllingen og øset over litt av den seige deilige sausen. Server gjerne en lime-båt til for mer syre.