Sitronpaier.
En enkel variant av denne lekre paien som forener søtt og surt på en sånn magisk måte!
Her har jeg laget tre små paier.
Du kan så klart lage en stor 24″ form.
Da må du doble oppskriften og bruke en hel boks kondensert melk.
Sitromarengspai.
7 digestivekjeks, knust
50 g smeltet smør
Bland sammen, trykk ut i smurte former og stek på
175* ca 10 minutter.
Fyll:
2 store eggeplommer (For full oppskrift – bruk 5 eggeplommer)
(Event 3 små)
1/2 boks kondensert melk ca 200g
1 sitron – skallet – kun det gule
1/2 dl sitronsaft av samme sitron
Rør sammen eggeplommer og kondensert melk
Rør inn skall og saft av sitron.
Hell i paiskallene og stek på 150* 10 minutter.
Avkjøl og sett i kjøleskapet 3 timer så de stivner helt.
Marengs.
1 eggehvite
1 dl sukker.
Pisk myke topper av eggehvite,
sett bollen over vannbad, pisk videre mens du har i litt og litt sukker.
Pisk over vannbad til sukkeret har løst seg opp,
ta av varmen, pisk videre til marengsen er kald og lager fine glansfulle topper.
Du har nå en italiensk marengs.
Sprøyt/smør på kakene, og brenn av med en brenner så du får de pene lysebrune toppene som smaker så himmelsk godt.
Oppbevares kjølig.
Best når den serveres direkte etter brenning.
Men smaker også godt dagen etter fra kjøleskapet….
Den der er garantert knallgod 😊
Åå, ja denne er skikkelig digg! Kanskje den jeg skal lage til deg i sommer?